“Det är bara att springa”

Ute är inne har läst bloggaren Petra Månströms ”Det är bara att springa” från Karavan Förlag. Petra har i en inspirationsbok blandat egna blogginlägg med intervjuer med löpprofiler. Jag gillar Petra, jag känner igen mig i henne, jag skulle också kunna ha varit tjejen som råkat tacka ja till utmaningen att springa Stockholm Marathon, trots brist på tidigare löperfarenheter. Hon plockar upp roliga ämnen som fula löpkläder, trafikregler i löpspåret och hur man undviker att se galen ut på tävlingsfotona. Hennes beskrivning av mardrömsmaran 2012 får mig att igenkännande le. Och i all hets kring hur man ska äta rätt, rawfood, paleo, periodisk fasta m.m så är det härligt att läsa om att Petra äter vad hon vill, mycket mat och till det både smågodis och choklad. För egen del äter jag allt jag kommer över, inte ovanligt att jag ber om mer mat när jag är ute och äter, eller äter upp kompisars mat som de inte orkar själva. Jag förstår inte hur min kropp annars skulle orka träna varje dag och kunna återhämta sig och bli starkare mellan varven. Boken är en utmärkt inspiration, satt och bläddrade lite i den för någon vecka sedan när jag inte var så sugen på att ge mig ut och springa och fastnade för Ingmar Ekstrands tröskelpass och gav mig peppad ut runt Kungsholmen. Att Petra själv sprungit Amsterdam halvmaraton på 1.41.44 får mig motiverad. Det borde väl inte vara omöjligt, det är ju ”bara” 8 minuter och 16 sekunder som ska kapas. Jag ska bara bli kvitt halsontet jag vaknade med i morse, sen kör vi!

//Sara – Ute är inne

DetÄrBaraAttSpringa-661x800

1 Comment

  • Svara maj 2, 2014

    Petra Månström

    Hej! Vad roligt att du blev inspirerad av boken! Önskar dig all lycka med löpningen 🙂

Leave a Reply