Ifrånpaddlad och pollenallergi

Tja bloggen,

Igår var det första deltävlingen i Stockholmscupen och det var Brunnsanbataljen som skulle gå av stapeln, ett lopp på 6,2 km (?) i Brunnsviken som är en liten pöl känd att

1) ha spegelblankt vatten

2) varmt omklädningsrum

3) massa vassa kanotister brännandens runt

4) på nätterna sägs det att många studenter tar nattdopp här efter studentfesterna på universitetet. Dags att börja köra träningspassen på nätterna?

 

Vid anmälan så bara rullade det in mer och mer folk, helt jäkla otroligt vad många som gillar det här tävlingsformatet där ung som gammal, elit som nybörjare vara med och köra.

Starten var sagt att gå vid 19:00:00 men efter diverse bilköer,tidtagningsbekymmer, funktionärsförhinder så gick starten typ en kvart senare.

Mitt lopp var ett jobbigt lopp där kropp och själ fick testas, eller lite som Red Bulls slogan, “för kropp och sinne” så var loppet igår. Jag har VM i pollenallergi och knaprar en näve med Aeriustabletter varje dag, detta tillsammans med att startproceduren i Brunnsan är typ: “- tre minuter till start…. Klara. KÖÖÖÖR”, vi var många som väntade oss en nedräkning som man är van med ex. 1 minut kvar, 30 sek kvar och sedan Pang. Jag t.ex. hade en hand i vattnet och sköljde bort en näve med snor jag nyss snutit ut, min miserabla start gjorde att jag tappade vågen på Friman*2 och Albert som långsamt brände längre och längre bort. Vid första bojen efter ett par hundra meter var jag typ 7a vilket inte var min målsättning. Brände om några racingkillar och hamnade solo frenetiskt jagandes Friman*2 och Albert. Hade en junior/senior som låg och hängde på min våg och han som den räv han var så hjälpte han till att dra ungefär 20 meter  runt hela pölen. Som tack för att den där lirarn låg på min våg runt hela pölen så hade han mage att försöka spurta om mig men mitt psyke tillsammans med svällande biceps gjorde att jag höll emot och tog fjärdeplatsen.

Jag brände i mål drygt en minut efter Friman*2 och Albert  där Albert var snabbast i mål. Jag är djupt impad av den där rackarn, satan vad fint han kör och snabb, ja det är han.

 

Jag är nöjd med loppet, finns mer att ge, hade jag inte haft pollen eller fipplat vid starten så kanske jag hade kunnat hänga med i den gruppen en liten bit iallafall…

 

Vi var 49 personer som gick i mål vilket är galet många. Alla gjorde superrace där min klubbpolare Svenne Jansson körde som ett jehu.
image

Spegel spegel på väggen där. Asfint vatten om man gillar plattvatten. image

Svenne och Stek. Stek kör arbetsledarstilen. I mitten min truck/surfmobil/kära bil.image

Albert och Stek står och surrar vid Mazus skidor, Albert körde med en sådan på racet och jo, den gick bra!image

Den yngre Friman och Albert lägger banan. snacket gick ungefär såhär: “joo.. ehh.. lägg runt den bojen där, undvik vågorna där… runt lite där, se upp för bäverhuset där…”image

Syns att båda lirarna har lagt ner mer tid på paddling och sånt än att sitta hemma och rita kartor. Richard- tävlingsansvarig sa vid starten nåt om att “häng efter friman och albert bara så hittar ni”.image

Wahlbeck gillar korv och vem gillar inte en gratismiddag? image

Sjukt många surfskis och glädjande att det var så många Nordic Kayaks, Freddan var där och pumpade på bra!image

Vinnaren.image

Sekretariatet. Linda som tar hand om ungdomarna och Stek och Hukkanen den äldre. image

Hemma på klubben igår vid urlastning.image

Jo, vi har utrustat min bil med ett riktigt brett takräcke så nu kan jag ha fyra surfskis på taket. Alla som vill åka med på race, säg till. Finns oftast nån plats över utöver Svennes och Steks ordinarie platser.

 

Resultat kommer upp på stockholmscupen.org nån gång framöver, jag tror jag hade snittfart 13.23 igår…snabbt på platten (för mig).

Be first to comment