TV-tips och träningstips

Svettochetikett
Vi börjar med TV-tipset. Igår cyklade jag ihop med den här sköna typen (mitten) som tränade dödsövningar med dubbla PT:s. Titta på hans träningsprogram! “Svett och etikett” kan du se på SVT Flow http://www.svtflow.se/svett-och-etikett eller på onsdagar 21.00 på SVT 1.

john
Bilden har jag snott av Café. Foto: Nordisk Film TV. Ingen tvekan om att Kalle väljer träningssällskap med omsorg.

Kalle bloggar också (givetvis) http://blogg.svt.se/svett-och-etikett/
och det har han gjort under en längre tid…. Som det här väldigt roliga inlägget om ett träningspass med en av Sveriges absolut hårdaste multiidrottare (modigt! inte av Flinta, utan av Kalle…) http://kalle.cafe.se/saker-jag-borde-tagit-med-mig-till-goteborg/

För att fortsätta på Stadion-träningstemat så körde GIH:s löparsektion blodiga kortintervaller där i onsdags. Tips no. 1 till allmänheten och alla sega långskottar där ute: kör underdistans ibland! Och då menar jag inte bara 1000m i milfart, utan 100-200-300m i maxfart.

lpsk
Först lite suddig löpskolning.

Sedan 3 serier med 100-200-300m sprint it out! 90s vila efter 100ingen, 3min vila efter 200ingen, och 4min vila mellan serierna. Sedan kör du en eller två 400m i “kontrollerat hård fart” (kör hårt men maxa inte 100%) beroende på vad du orkar. Sen ska du inte orka mer!

Tom
Tom visar var skåpet ska stå i 300m. Notera den “riktiga” sprintern i bakgrunden…. men på bana är alla lika! Det blir dagens träningstips 2: åk till Stadion och spring! Det är öppet för allmänheten (så länge det inte är något evenemang) fram till 10/6 då banorna renoveras. Ta chansen och spring på historisk arena med speed under fötterna.

alf
Coach Alf har ett fullt utvecklat steg redan efter fem meter.

seriösta
Seriösa gänget! GIH:s löparstam fuskar inte med träningen….

sista 400
200 start
Rättning i leden inför den avslutande 400ingen.

trev
Vi avslutar med lite trevligheter från igår kväll. Brännbollsturnering vid GIH, hälsopedagogerna har alltid varit kända för att vara ambitiösa och målmedvetna men kanske inte så prestationsinriktade. Här satte de ner foten och dominerade brännbollandet. Over and out.

Be first to comment