Vågryttaren 2014

 

Tja bloggen,

Igår var det återigen dags för ett roligt race och då nere i Göteborg där Trent, Peter, Evy mm mm gör ett grymt härligt arrangemang vid namn Vågryttaren. I fjol var det plattvatten och det såg inte bättre ut för i år men location var ett ställe som de på västkusten mer eller mindre garanterar att det alltid brakar på, Kungsbackafjorden.

image

Jag, Björn, Svenne och Nils åkte ner i fredags med min bil fullastad med Epickajaker, powerbars och Razorsharp- en ny sorts energidryck men på brustablettform. Fint shit. Ett par timmar innan start var det spegel spegel.image

image

Lite skönt häng vid parkeringsplatsen tre timmar innan start, Skärskog i orange jacka står och drar skrönor från back in the days (med all rätt). “-När jag var ung….”. Skärskog är fd proffs inom vindsurfing, ganska så coolt.image

Alla fick lasta sina skidor på släp som gick till starten, tror det var fem släp som gick iväg. image

Sekretariatet a´l´a kajakstyle.image

Think har en ganska speciell lösning med footstrapet och det är att det är en för vardera fot och inte en gemensam, bra eller dåligt? Well Sean Rice som kör Think paddlar fruktansvärt snabbt med den.image

Razorsharp som man löser upp i vanligt vatten, bra shit. Mejla mig om ni vill ha prover: jaghetermartin@hotmail.comimage

Trent körde en bra demo om hur nödsignalblossen funkar som är obligatoriskt nuförtiden vid race på havet.  image

Transport till start, Paul alltid glad och pigg. Jäkla bra kille det där. Ola till höger – stark som ett troll fokuserad och taggad.image

Nils här från min kanotklubb, Stockholm Kajak klubb poserar här där vi bodde på vandrarhemmet i Åsa. Asbra vandrarhem. Vid frukosten så hade vi sällskap av en förening där alla var klädda som munkar och enligt en gumma så “hjälper vi människor och vill ha fred på jorden”. Fin förening med ganska stora ambitioner, hoppas det går bra. jag ska dra mitt strå till stacken.image

Trent får gå bak till oss längst bak i bussen och förklara lite instruktioner. Vi hade ju självklart snackat om annat medan genomgången var, oväntat? Nja.image

Skärskog.image

Obligatorisk kisspaus innan start.image

Paul – kanske inte helt med i matchen nu en halvtimme innan start då han tejpar fast nummerlappen men missade visst att den var av dekaltyp så man ej behövde tejpa fast den med gaffatejp. Cred ska han ha att han valde rosa.. image

Innan start.image

Jäkligt fint vatten på Västkusten, jag gillar verkligen det där stället, Kungsbacka. Det får nog bli ett favvoställe efter Gotland och Åre.image

Här efter målgång så bjuder Emmas föräldrar sedvanligt på svingoda hamburgare. Jag skickade i mig sex stycken.

wpid-wp-1399823659298.jpegSean Rice och hans lagårdsdörr till rygg. image

Och Paul har ju inte heller en dålig överkropp. Dags för mig att utöka mina tio styrkepass/år till iallafall kanske nåt i veckan?image

hemfärden, här mellan Jönköping och Gränna, kanske finaste motorvägssträckan i Sverige?image

Thorild – Jag – Paul – Skärskog.imageEmma här på McDonalds i Norrköping som glad i hågen när vi kom fram till kassan utbrast “- Åh är det ni som är så duktiga på att paddla kajak… tummen upp för er..” Sjukt oväntat. Tack Emma!

 

 

Hur tävlingen gick berättar jag senare!

Be first to comment