ARWS

Hittills har två tävlingar i “Adventure Racing World Series” gått av stapeln. Under GODZone Adventure Race i Nya Zeeland (mars) var inga svenska lag representerade och Seagate knallade hem med segerpokalen. Vid Expedition Africa (maj/juni) tog Team Haglöfs-Silva en silverplats efter – tada! – suveräna Seagate. Imorgon 18/6 startar den tredje deltävlingen, Untamed New England (USA) och sedan har följer ytterligare tävlingar i USA, Frankrike, Brasilien och slutligen VM i Ecuador i november.

peak
Team Peak Performance packar och Krister Göransson tar bilder. Mer av den varan (bilder alltså, inte nödvändigtvis på packning) finns på www.teampeakperformance.se

Drygt 40 lag står på startlinjen till Untamed, bland annat Peak Performance (Multimike, Staffan, Karen Lundgren och Marcel Hagener från Thule) och Sweco (Carling, Nylén, Malin Hjalmarsson och Tomas Nordlander).

På Swecos facebooksida rapporterar laget följande:
– “Svensk skog” fast mycket tätare…
– 45 min löpning igår och cykling idag
– Matpåsar packas för fullt
– Ingen mobilmottagning och urdålig WiFi (som vanligt i USA)

sweco
Carling optimerar en av lagets farkoster före start.

Även NYARA (New York Adventure Racing Association) ställer upp en taggad trupp där några tränar på heltid nu, precis som en del medlemmar i Peak. Herr och fru Hedberg med team kör däremot AR för att uppleva och må bra, hälsa före performance, så att säga. Precis som Dr. Multisport inledde Herr Hedberg livets glada dagar i Uppsala, men är nu livsnjutare på heltid med i New York med omnejd. NYARA har även haft äran att ha Dr. Multisport himself i laget vid några väl valda tillfällen 2013/1014. Får vi se mer av det månntro? Här får ni se det en gång i alla fall, det är Marie Peterson som har tagit en bild av NYARA-gänget när de kom ut levande ur Belize djungel. Herr Hedberg till vänster med fru Hedberg brevid sig och Dr. Multisport längst till höger.
nyara

 

Vill du veta vilka som öppnar hårdast imorgon går det bra att följa tävlingen live, förhoppningsvis fungerar länken nedan annars får du ägna dig åt gammal hederlig googling (en bra live-tracking är en riktig fix för alla med beroendepersonlighet)
http://www.breathemag.ca/flashblog/category/une2014/une14-live-coverage/#.U6CXpPl_v20

Be first to comment