Brödrostsäsongen har börjat!

Brödrostsäsongen har börjat och idag drog jag av mitt första lopp! Mer om det lite längre ner!

I tisdags simmade Colting över Roxen utanför Linköping och jag o Johannes passade på att stötta med båt från Linköpings Kanotklubb och delade även på paddlingen. Jonas trummade på riktigt bra och framför allt efter första längre stoppet där han fick två glas rött :-).

IMG_20140722_151000

Johannes paddlar bredvid Colting i en juste Zedtech Lightning!

 

Dagen efter, i onsdags så hade triklubben, IK NocOut.se, klubbmästerskap i udda sträckan 400 meter löpning. Tänkte att de kunde vara kul att vara med på o nåt som man kanske kunde komma lite högre på iom att man har lite syratålighet sen allt elitidrottande.

Lite bilder från start, strax efter start och målgång:

400  40034002

Gick överraskande bra och tog en 7:e plats med 1.01.67!   Var riktigt krokig löpning sista 100, men kändes ändå hanterbart. Kul att testa på lite snabbt o med tanke på att ja inte sprungit intervaller på typ 1,5 år (skadad hela förra året) o är mitt i rehaben av min fot så var de extra kul!

 

 

IMG_20140723_210207

Nöjd Danny Hallmén gav en slängkyss till tjejen efter loppet.

 

På torsdagen drog ja iväg till Klas, ni som följt mig tidigare vet att han o ja körde Ironman 2012 o hade lite videoblogg på den tiden. Drog till hans föräldrars sommarstuga, badade, fiskade och träffade hans tjej. Kul kul!

20140724_121009

Klas är en fixer.

 

Nu till helgen har jag dragit ut till Borensberg igen för ett eget litet camp igen :-). Dock med lite mer resande. Imorgon blir de Motala med paddelteknik och lite MTB-cykling!

O idag var jag iväg till Gammalkil, strax utanför Linköping och körde mitt första brödrostlopp för säsongen. Missade ju det allra roligaste i Nora utanför Örebro efter att ja stukat foten i Åre, men kände nu att den håller tillräckligt bra för o chansa ett lopp.

Körde förra året och det som gällde var “en 1/10 Ironman”, dvs 380 meter simning, 18 km cykling och 4,2 km löpning. Löpningen är backig och på terräng varvat med gräsunderlag och suger musten ur en ordentligt.

Testade nytt i år med att köra med våtdräkt med avklippta ärmar och ben alá swimrun, förra året körde jag utan. Lite sämre i simning i år, så tror de blev ungefär samma som förra året. Började simma lite för tidigt o var lite folk som sprang om i början (start på stranden) men annars inte så mkt folk ivägen. Gick ok, men tappade förstaklungan och fick simma leda andraklungan.

Upp som 4:a, men gick om 3:an direkt ut på cykeln. Körde själv ett tag, men blev senare ikappåkt av en stark kille från Linköpings Triathlonklubb som drog mest. Senare blev vi ikappåkta av en kille till och de två drog hårt tillsammans och jag kämpade mest för att hänga med innan vi var ikapp 2:an, David Karlsson och klubbkamrat. Fredrik Carlén (NocOut med) i ledningen var utom synhåll och hade nog ett fint och lugnt lopp.

Så in till löpväxlingen var vi 2-5:e placering med 15 meter lucka till de två första och jag gick ut som 4:a igen. Var rejält trött i benen och blev en jobbig löpning i högt tempo, där jag mest hade koll bakåt eftersom att jag såg att jag tappade lite framåt. Men med bara 1200 meter kvar var plötsligt David Karlsson där och jag tänkte att nu måste ja dra ifrån direkt.

Han satte sig dock som en igel och ja försökte för ovanlighetens skull med några ryck för o få av han. Tänkte att han måste vart mentalt nere efter att ha blivit ikappsprungen, men icke. Han satt kvar och när det bara var 60 meter kvar hade jag inte en chans.

Typ första gången jag får spö i en spurt. Men de var kul som tusan, loppet alltså!

4:e plats och iaf en placering bättre än förra årets 5:e. Dessutom förmodligen närmre förstaplatsen o definitivt närmre andra o tredjeplatsen.

IMG_20140726_173650

Brödrostlopp for the win!

 

20140726_161647

Speciellt de som har “After Triathlon” efter 🙂

 

Be first to comment