Regnperiod

bild

Försöker ha det lite lungt nu. Det är inte hur man har det, det är hur man tar det. Så jag tar det lite lungt. Sitter på stranden och låter allting gå långsamt bara. Det syns på mina sömnmönster när kroppen blir på G igen, från 4-5 timmar orolig sömn till några dagar med 10 timmar komasömn och sen är jag pånyttfödd.

dfg
Har ägnat mig åt den hyperaktiva aktiviteten bärplockning. Finns gott om gott i skogen, bara att kliva ut och ta för sig. Det fina när jag tar för mig är att det går att äta utan pardon sedan. Löjligt att köpa dyra bär på ICA när jag ändå inte har något batter för mig om dagarna… Förutom att cykla till Huså och ta ÅEC-banan hem, springa upp till Mörvikshummeln och sen runt Skutan med en halvpackad ryggsäck och en gammal 24H-bar i fickan, paddla intervaller på Åresjön (ja, den förbisedda paddlingsträningen har väl ökat 200% sen jag fick hit kajaken, strategiskt placerad i en buske vid Åresjön).

g
Det är ingen överdrift att säga att 95 av 100 gånger är det kass vind på den här sjön… Igår var det ganska lungt till att börja med. Efter 10 minuters paddling bortåt började det blåsa upp en grisig motvind med sköna kastvindar. 50 minuter senare vänder jag om och gnuggar händerna inför lite fin “down wind” (medvind och medvåg i alla fall…). Nej du, den gubben gick inte. Knappt 5-10 minuter hemåt så mojnar vinden som genom ett trollslag. Hm! Veckan som kommer ser jag fram emot endast blöta pass. Sjöblöta. Efter solsken kommer regn och nu regnar det med besked i Åre. Tycks inte finnas någon hejd på vattenflödet. Nyss genomfört några timmars undervattenscykling i blötmarkerna kring Åre-Björnen. Susabäcken är galen och flödet dånar så att det hörs i halva byn. Nice, nice, supernice. Fördjävla tråkigt att bröderna Bergstrand inte är här med sin Duckie, oj vad det skulle lekas då!

fg
Mobilfoto: jag själv.
dfg
Mobilfoto: Annie Thorén.

Jag skulle lätt kunna bo i kollektiv med det här gänget bra mycket längre än en vecka! Saknar lite.

Be first to comment