Riddarfjärdssimmet!

I fredags eftermiddag fick jag för mig att jag skulle anmäla mig till Riddarfjärdssimmet som gick i lördags. 1609 meter från Stadshuset till Rålambshovsparken. Har aldrig simmat längre än ett par hundra meter i öppet vatten och inte heller provat att simma i våtdräkt. Men någon gång ska vara den första och tänkte att det där borde jag klara av.

Åkte tidigt på lördag morgon till söder och hämtade en våtdräkt som min snälla vän Jonatan lånade ut och simglasögonen som låg på jobbet, sedan hem och kränga på mig våtdräkten halvvägs och cykla till stadshuset för sen registrering.
IMG_6882.JPG
Hoppade ner i vattnet från stadshusparken och blev positivt överraskad av flytkraften från våtdräkten. Låg och plaskade i fem minuter innan starten gick. Något trångt i starten men sen släppte det. Lite svårt att simma rakt så det blev lite sicksackigt. Fick fort in ett bra flyt med andning på tretakt, använde knappt benen alls den första halvan utan fokuserade på kraftiga armtag och sträcka ut kroppen. Fick en väldigt positiv känsla, kopplade på benen och var framme snabbare än jag trodde.

Kravlade mig upp vid Rålis på lite skakiga ben, tog en banan och kaka och letade reda på Louise som var markservice och fotograf. Tack Louise!

IMG_6929.JPG

IMG_6928.JPG

IMG_6930.JPGPå Riddarfjärdssimmets facebooksida finns fler bilder.

Uppfattade något om plats 60-ish när jag kom upp och blev väldigt positivt överraskad när speakern efter en stund uppe sa att att det hade gått 35 min. Jag hade räknat med 45 minuter. Blev jätteglad och lite mallig när resultatet kom lite senare på kvällen, plats 14 av 65 damer och på tiden 30:36!! Min första men inte sista simtävling!

IMG_6901.JPG
På förmiddagen gick jag hemifrån i våtdräkt, såhär såg det ut 8h senare.

IMG_6915.JPG

IMG_6913.JPG
Idag blev det 18 km löpning i 5:40 fart, sprang hemifrån Kungsholmen, ut till och runt Djurgården och så tillbaka igen. Vacker och skön runda!

Simning och löpning känns väldigt roligt just nu och går bra. Jag har börjat fundera på om jag skulle börja cykla så jag kan köra triathlon. Men jag ska fundera lite till. Kanske blir det 2015 års nya sport även om jag är lite skeptisk till att cykeln tar stor plats, det kan gå läskigt fort och långpassen verkar ta lite för lång tid. Mitt träningsintresse (utöver lite sats-klasser då och då) tog fart 2011 i samband med att jag slutade jobba som advokat. Först började jag paddla, sedan löpträna, gick en klätterkurs, köpte längdskidor, och i våras gick jag en crawlkurs. Sedan 2011 har det blivit tre maror, sex halvmaror, hela och halva Lidingöloppet, ett gäng kajaktävlingar, halvvasan, Ångaloppet swimrun och nu Riddarfjärdssimmet. Och jag tycker det är riktigt roligt! Jag gillar idrotter som man som motionär kan tävla i. Tävling peppar mig! Kanske är det dags för något nytt 🙂

//Sara

Be first to comment