“Vad i hela friden är det där för något?”

20140801_154934
Soppåse-selfie.

“Jag har aldrig sett något liknande!”
Inte lätt att vara liten grabb och slå upp tält för första gången.

20140802_172544

Det hade inget med saken att göra egentligen men det är vad som händer utanför terassen just nu.

20140802_154930
Kanmert är back in town! Vet inte vad det är för fel på hans ben som verkar kunna prata, tydligen, men det är en annan historia.

Hur som helst fick jag ta svängen förbi Hanson och utrusta mig med en farkost till dagens paddling. WK 540 från Kajaksidan (så klart). Riktigt nice. Börjar samla ihop mina ägodelar i byn nu, äntligen egen paddel på plats och med lite tur kommer min ski upp med Öjebo i början av nästa vecka. Alltid bäst att köra egna grejer, eftersom jag är tre äpplen hög (semidvärg). Idag va det snällt att jag fick låna den här trevliga kajaken, två timmar blev det. Lugnt och fint bara.

20140802_121008

Igår var det inte så lungt och fint däremot. Sprang Jörgens baklänges (det var vad jag inbillade mig att jag gjorde i alla fall…) baklänges, åt fel håll dvs.

20140801_143847

Tanken var att få ihop 4-5 timmar till fots över toppar och genom dalar, självklart med ett besök på toppen av Åreskutan också. Trodde att jag hade lyckats vänta ut allt ruskväder. Det var fel. Ner från Mullfjället och som bäst på väg upp på toppen efter en tur i Stendalen kom Åskan och Hagel och Hällregnet ikapp mig. Eftersom det just då kändes ocoolt att träffas av blixten valde jag att vänta ut det värsta nere vid Tväråvalvsliften II. Att sitta i ösregn blandat med popcornstora hagel och titta på när blixten fräser ner i intilliggande lift stolpar blir snabbt ett förjävla kallt fredagsnöje. Ville inte vaska mitt torra Gore Tex utan slet upp en soppåse som låg lämpligt placerad bakom liftstugan. Sprang resten av passet iklädd ljusblå bättre begagnad soppåse. Förstklassigt förstärkningsplagg må jag säga.

20140801_155130

Be first to comment