Hösten är här!

Hösten – löpningens viktigaste årstid

I måndags var hösten ett faktum. Ynka 9 grader och regn. Många känner sig snart extra trötta och hängiga och man kryper hellre upp i soffan med en filt än att snöra på löparnskorna och dra ut i regnet. Men – hösten är nog den årstid då löpning och utomhusträning är som allra viktigast. Fysisk träning och friskt luft är trots allt den bästa medicinen mot höstdepp. 
I takt med att årstiden blir mörkare och kallar flyttar de flesta träningen till gymmet. Man bör dock inte glömma bort alla de där positiva sakerna med just utomhusträning. Syrerik höstluft, vilket vi ofta får för lite av så här års, gör dig både piggare och gladare. Med detta i åtanke tycker jag att man bör fördela sin träning mellan inomhus- och utomhus, även under allra kallaste månaderna.

Klä dig rätt!

Det är en utmaning att hålla rätt temperatur utomhus och för att motverka sträckningar är det  viktigt att satsa på bra kläder och skor! Riktigt schysta softshelljackor och underställ hittar man till exempel på http://www.engelbert-strauss.se eller utvalda sportklädesaffärer. Är man ute i mörkret är det också viktigt att tänka på belysning – reflexer kräver ljuskälla så pannlampor kan vara en klok investering. Är det snö ute kan man även överväga skor med dubbar (t ex från Swedish Icebug). Experterna rekommenderar att avstå från löpning utomhus om temperaturen understiger 10-15 minusgrader, så lite snö ska inte ses som ett hinder inte!

Unknown

Unknown-1

Be first to comment