Multisportarens bästa vänner

kAJKA
I min omgivning finns ett antal faktorer som underlättar mitt liv och multisportande. Jag säger t.ex. tack till Fredrik Lindström och www.nordickayaks.se. Båtarna har vad som krävs och jag har alltid fått fin hjälp och service om det varit något strul. Här är en Squall som jag har lånat i Stockholm, med specialborrat hål för drag-ögla. Behöver jag säga något mer? Weltklasse. För cykelns del är det www.pedalogerna.com och Miche som ger vård och omsorg i Stockholm, och Hanson som hjälper till i Åre. Det kommer snart bli en vända till där eftersom jag råkat köra in hela bakväxeln i hjulet…

mat
Här har vi Power Bars som har äventyrat över Atlanten tillsammans med Stefan/Nordic Endurance och sistaminuten-grejer från Runners Gear (bl.a. e-caps/Endurolytes, potenta grejer det där…). Axa -Peter är också en bra kille som ofta har haft ett finger med i multisport-spelet när jag har varit på banan, tack för det utbytet och fortsätt jobba med roliga sport- och idrottsidéer. Sedan kommer även en stor hög med ovärderlig inspiration, stöd och hjälp från Team Peak Performance – love!

skor
Skotvätt deluxe.
tvättstäall
Tvätt-tvätt deluxe.
tvvätt
Deluxe-tvättveranda.

Persedelvård. Multisportgaraget må vara vår bäste vän! Jag har inget eget multisportgarage med tvättstuga och tork-veranda så det var bara roligt att checka in hos någon bättre rustad. Rent och fint och sorterat blev det i en handvändning.

Snodd är också en bra vän förresten, men jag håller inte med dem som tror att den/hen/det är en av våra bästa vänner… ingen går i mål genom att snodda sönder laget det tre-fyra första timmarna för att sedan klenbryta efter långa natten.

“Jag har lärt mig att man ska träna med sitt lag innan tävlingen så att man vet om de andra kan paddla eller inte… Och att det är roligt att snodda :)”
“….delvis sant. // Roligt att snodda, det är bra! Hur mkt ska man snodda då?”
“Man ska snodda tills tjejen spyr haha ;)”

Slutligen en hälsning till alla där ute som tror att man tjänar på att köra prologen som om det vore den sista sträckan: det är inte den sista sträckan.

2 Comments

 • Svara september 3, 2014

  Danny

  Topp 6 i slutresultatet var även topp 7 i prologen.
  Därefter är det rätt huller om buller. En del tappar i förhållande till sitt prologresultat och en del tar in.

  Tror det var väldigt få lag som brändes av sin prolog…

  Tror även de bästa lagen skulle säga nåt helt annat om att snodda…

  • Svara september 9, 2014

   Frida Björkman

   Danny det som precis susade förbi dig var hela poängen.
   För det första skriver jag att snodd är bra.
   För det andra skulle många låg i samtliga delar av resultatlistan lätt kunna offra 30-40 sekunder per prologsträcka till förmån för en lite mer komfortabel fart. Dessa fåtal minuter tjänar du lätt in de kommande 20 timmarna med mindre muskulär åverkan (som 4*20′ maxinsatser innebär) och gladare mag- tarmsystem, för att nämna något. Finns fler aspekter. I det här fallet var det inte ens en övervägande taktisk fördel att vara först i prologen. Så att säga.

Leave a Reply