Olika våglängder, människor och maskiner

karbin
När man är sjuk får man åka Karbinbanan…
stransd
…och bädda ner sig själv på stranden med en slabbig deckare.

Jag skulle skriva något om människor tror jag. Om hur en del av dessa känns som din vänsterhand direkt, samma våglängd, från första stund är utbytet och gillandet ömsesidigt. Ni vet… (va?) Det händer inte alltför ofta, för egen del är jag ganska kräsen. Dock är det en fantastisk sak att umgås med folk och samtidigt befinna sig i sitt “happy place”. Det kanske är vardagssituationen för majoriteten av befolkningen (vad vet jag?) men för egen del skulle jag allt som oftast hellre sitta ensam på en öde ö än i sällskap av “gemene man”. För mig som (eventuellt) är lite rubbad så är det en ynnest att möta människor som det direkt går att garva med, till skillnad från de som – om själva garvandet är ett krav – jag isåfall hellre garvar åt (på minst 200m avstånd). Den där oförklarliga skillnaden mellan dem som jag hellre umgås med än att bara vara med mig själv, prata med om allt och inget, dag efter dag, dela hotellrum med utan att det skaver, och dem som jag helst undviker att ha i min närhet.

Vid närmare eftertanke kan jag gott säga att min ytliga bekantskapskrets och vänners vänner ofta visar sig vara hemmahörande på den där våglängden som jag nämnde ovan, eller i alla fall inte långt därifrån. Bland “gemene man” däremot så finns det inte sällan raka motsatserna. Ni vet… (va?) Det här med att klassificera folk som “obekväma” är trots allt en egenskap som jag börjar tro är lite överutvecklad hos mig. Att direkt märka de där människorna som känns som kliande lappar i tröjan, en blåsa under tånageln, vars hela existens i min närhet är likvärdig med att springa obanad terräng i hellång våtdräkt. Det är ingen nyhet att jag är hypersensitiv, kanske ska nämnas…

mittenhögerr
Titta noga mitten/snett höger så ser du två grodmän i färd med att kliva i Tegeforsen. Var såklart tvungen att undersöka huruvida det var A-dyk som rekade eller om Åresjön fortsatt ska klassas som osäkert vatten….
miteen
Random snorklare i forsen. Inte A-dyk utan så kallade “gemene män”, visade det sig efter närmare granskning.

dtert
Vad ska jag säga?
“Shit happens.”
“Word!”
“Chef!”
“Ägd.”

Be first to comment