Torkade humana kroppsdelar

humana
Toni har hittat nåt skoj i en stackars försöksperson. “Jag tog ut dom själv!” (svaret är längst ner på sidan) Ära och berömmelse och två paket müsli (skickas ut senaste 12 nov) till den som prickar rätt kroppsdel. Någon har helt klart haft otur när denna sak ovan krullat ihop sig som en kanelbulle och förflyttats 5 dm proximalt längst det aktuella anatomiska området.

snoddare
Min nya lyxvardag består i nyfunnen kock och städare, a.k.a. “snoddare och navigatör”. Levererades med tåget i morse. Betalas med husrum på den reservbyggda sovplatsen i hörnsoffan. Tur att det är en tålig individ utan större krav. Så länge den får slippa slava på heltidsjobb och istället tillåts springa obegränsat i fjällen är det Happy Face. På ren inspiration var det en halvtimme styrketräning “Colting Style” (inte barfota men med stenar och stubbar som hjälpmedel) redan före lunchtid. Som inföll 14.00 en dag som denna. Dumt att stressa i onödan.

Alltså, torkade humana kroppsdelar… skulle kunna vara mina muskler… Styrketräningens vara eller icke vara är egentligen en odiskutabel fråga. Den ska vara. Sedan finns det on-season och off-season, och som Åre-bo är det lätt att sommarhalvåret blir styrketränings-off. Ett medvetet val när det finns saker att utveckla som handlar om natur och miljö, teknisk cykling, downhill och obanad löpning. Ett längre uppehåll från renodlad styrketräning har (naturligt) mer eller mindre stora konsekvenser för kroppssammansättningen och styrkan, beroende på främst ålder, kön och aktuellt utgångsläge. Som tjej kan jag meddela att det går rätt snabbt att bli ganska mycket mindre stark, om vi uttrycker oss diskret. Chins, (4 set mestadels excentriska) armhävningar “draken” olika situps och dips, de närmaste dagarna kommer det att märkas att den stackars överkroppen stressats med ny belastning. För jävla skämmigt egentligen, när vårens form tillät 95 kg i marklyft, 52,5 kg i bänk och 8 chins. “Det var inte igår det” som man brukar säga. När stenlyftningen pågått nån vecka och det ska bli hårdare tag igen så är gymkort den enda lösningen. Det finns en första gång för allt… HELVETE vad dyrt det ska vara!! Sports Gym på Tott ger dock 24/7 öppettider och allt som behövs för att rädda det sjunkande skeppet. Ohoj.

(och svaret är)

3 Comments

 • Svara oktober 6, 2014

  Andy

  Det där är hälsenor right? inte mina som tur är 🙂

 • Svara oktober 6, 2014

  Frida Björkman

  Lätt! Hälsenor deluxe, lossade ur Calcaneus och ihopkrullade i knävecken före eliminering. Vill du ha några paket Sportmusli i nov. så skicka din adress till frida.bjorkman@gmail.com

 • […] här kommer ett inlägg som pris för bästa gissning (müslin var slut). Önskemålet var ett uttömmande inlägg om 7x30s-intervaller och […]

Leave a Reply