3 x 2 km utmed Kungsholmsstrand, kompressionstights, vintermaran och en bra bok!

Eftersom det gick bra på milen och Lidingöloppet har jag bestämt mig för att försöka ge maraton ett till försök i år. Jag är fortfarande lite missnöjd med att jag missade mitt mål på sub 4 genom att gå ut alldeles för hårt på Stockholm marathon i juni. Med den träningsmängden borde det ha gått. Så nu blir det nog ett nytt försök på Vintermaran om en månad. Sex varv ute på Norra Djurgården känns sådär, men det får funka med en bra ljudbok. Min duktiga löpcoach Magnus gav mig ett schema för månaden som jag nu kör på. Skönt tycker jag att inte behöva fundera ut själv vad jag ska springa utan istället göra som jag blivit tillsagd. Idag stod 3 x 2 km på schemat i 5.00-5.30 fart. Det blev 5.08, 5.13 & 4.58 fart, med uppvärmning, jogg mellan seten och nerjogg blev det 11,5km i höstkvällen. På det lite löpstyrka och några plågsamma rullningar på min foam roller.

IMG_0165.JPG

IMG_0157.JPG

IMG_0156.JPG
Och en dagens träningsoutfit, mina sköna mängdskor från Asics, kompressionstights från 2XU, en tröja från Röhnisch, mitt nyinköpta pannband från HM och min Polar. Kompressionstightsen är sköna och snygga, men jag är väldigt tveksam till den omtalade kompressionseffekten, jag valde storlek utifrån längd och vikt men tycker att jag har jeans som sitter tightare. Så jag får väl börja gå i mina tighta jeans före och efter löpning som försäljaren tyckte jag skulle göra med tightsen. Gillar bättre mina nyinköpta calves från Salomon. Jag är generellt även skeptisk till Röhnisch eftersom jag tycker de har för mycket gulliga detaljer på kläderna, den här är dock utan gulliga krussiduller och jätteskön. HM har gjort en rejäl satsning på snygga träningskläder, de är sköna, funktionella och till ett bra pris. Mycket bra tycker Smålänningen! I lurarna lyssnar jag på Guillous senaste roman i serien Det stora århundradet, Att inte vilja se.  Lyssnar på 2-3 böcker i månaden med Storytel när jag tränar, tycker det är så skönt att försvinna in i en bra bok och inte tänka på när det börjar lite för  jobbigt.

Ha en fin höstvecka!

//Sara

Be first to comment