Ångest eller Perfekt?

Hallå

Jag är som några har märkt allt eller inget, är så även privat och på jobb. Det är sån jag är. Det är ju både bra och dåligt. Jag kan ha kört 3 pass och sen sett någon vara ute och springa och då fick jag ångest att jag inte träna hårdare.  Så när jag tränade som värst körde jag ca 10 pass varav typ 7 pass löpning med ryggsäck med 18 kg i vattendunkar. Jag körde allt från 400 ingar till ursvik med packning. Jag Hade då aldrig sysslat med löpning direkt och jag hatade långpass. Så tanken va att benen skulle bli extra starka och slitna av att köra med rygga.

Och på bara 6 månder förbättra jag tider på alla distanser sjukt mycket! Men från att knappt aldrig sprungit till så hårt kan ju bara sluta på ett sätt! Skador i mina hälsenor och det va starten på mina hälseneproblem.

Men jag ska verkligen ta upp det igen men inte med lika tungt och inte på korta pass för det ger sjukt bra effekt.

Dom sista åren har jag haft en mening som jag sagt varje dag “Fan vad jag är sliten!!!”

När jag gjorde mitt schema för vintern va poängen att det skulle va mycket så kroppen fick vänja sig. Jag tränar mer timmar än jag någonsin gjort. Men jag är inte hälften så sliten som jag var för ett år sen.

ÅNGEST!!! JA!!!! det kryper i hela kroppen och det känns som jag är en lök!!! Men det är mitt stora jag brottas med, min ångest och vet dom flesta elitidrottare  har.

Så jag försöker tänka logiskt att jag har aldrig tränat så lite löpning och paddlingen sliter inga ben och knappt cykel heller. Då måste ju upplägget vara PERFEKT för jag kan träna så mycket och så hårt utan att vara sliten.

Jag känner hur jag blir snabbare och snabbare för varje pass för par veckor sen körde jag knappt milen på 40. igår Körde jag först 4 ggr 5 min cykelintervaller och direkt efter knäböj på 100. 5 st 1 or. och åkte direkt och körde med urban tribes där det va 4 ggr 90 sek 4 ggr 60 sek 4 ggr 30 sek 4 ggr 15. Där farten va 3 fart! Det känns sjukt bra så bara att fortsätta med den perfekta träningen!

Dagens träning var snabbdistans/tröskel paddling. Var hos Mats igen på rehabkliniken och fixa hälsenornan igen som börjar bli bättre.

 

IMG_2358 IMG_2359

Skulle nämna lite kort om vad jag tycker om mat och det är jag äter det jag tycker är gott. Och grösaker är inte gott!! Kroppen behöver kolhydrater och fett som energi till träningen och proteiner till att bygga upp. Sånt finns det dåligt av i grönsaker så låt grösakerna ligga kvar i jorden!! =)

1410940540920

Så ser en perfekt lunch ut för en elitidrottare. Några kommer då säga du behöver vitaminer och bla bla bla. Det kan jag ta piller för. Jag behöver njuta av god mat med mycket energi för att må bra.
Mår jag bra så kommer jag vilja träna bättre och prestera bättre. Psykologi är mycket i träning inte bara fakta på papper.

Lev gott och träna hårt!

 

“Show me the money!”

 

Be first to comment