Lidingöloppet sub 3!!

Jag fixade det! Och är så glad för det. Med 1 minut och 30 sekunders marginal fixade jag målet – att komma under tre timmar.
Vaknade med extrem huvudvärk och var osäker på om jag skulle starta. Tur att jag gjorde det. Huvudvärken gav sig som så ofta av efter att jag börjat springa.

Soligt härligt väder och det flöt på bra. Jag bockade av kilometer efter kilometer, fascineras alltid över hur långsamt jag tänker när jag springer, det tar mig några minuter att räkna på fart, kvarvarande tid, hastighet, beräknad målgång mm. Och då har snart en kilometer till flutit på. Hade även hjälp av en ljudbok som hjälpte mig att hålla tankarna på annat håll och inte i “vad tungt det här är”, “nu skiter jag i det här”, “ska aldrig mer springa” osv. Det fungerade bra.

Det började bli tungt efter två mil, började gå i uppförsbackarna och försökte ta igen det när det gick utför och var plattare. Det blev riktigt tungt de sista fem kilometrarna men vetskapen om att det är mindre än en halvtimma kvar och att jag kommer klara min måltid gjorde att jag kämpade på. Mitt pannben är bra, jag kan vara vansinnigt envis om det behövs. Spurtade rejält när jag kom ut på Grönsta gärde och sprang om säkert 20 pers. Skön känsla! Klockan slutade på 2.58.29. Jag höll en ganska jämn fart hela loppet. Med tanke på att det blev så lite träning i september pga valrörelse, förkylning och kurser så trodde jag inte att jag skulle fixa det under 3h.

Tycker fortfarande att ett maraton är mycket jobbigare och att arrangörerna är snåla. När man kommer i mål får man stressat försöka rafsa åt sig några 1/3 bananer och kanelsnäckor samt dricka vatten/blåbärssoppa/sportdryck i pappmugg vilket för min del alltid resulterar i magknip. På marathon får man en kasse med mat och dryck och man kan lugna ner sig, byta om och äta lite i lugn och ro. Det kostar ju trots allt 700 kr så lite mat kan man ju tycka borde ingå. Men det lär bli ett lidingölopp nästa år också, även om de är fortsatt snåla.
IMG_0007.JPG Trångt i Ropsten!

IMG_0010.JPGtill höger min spexiga och goda vän Jonatan som för fjärde året i rad har kört klassikern + vän

IMG_0008.JPG

IMG_0016.JPG

img_0020.jpg

IMG_0107.JPG
Och ett kollage över årets tävlingar Lidingöloppet, Kistaloppet, Riddarfjärdssimmet, Swiss Alpine 21km, Ångaloppet, Stockholm marathon, Göteborgsvarvet, Gävle Halvmaraton och Midnattsloppet.

Jag har en, kanske två, lopp kvar för i å

Comments are closed.