Mina hälsenor är DÖDA!

Mina hälsenor är döda!

Men Jag (eller Mats Emilsson rehabkliniken) jobbar på att väcka liv i dom. Men  jag får se det possitiva och det är att jag får träna cykel och paddling extra mycket.

Ska ta det från början. Åre i år gick skit (men det är en annan historia) , Jag kom i mål på åre och var lika sliten som efter ett vanligt söndagspass..  Jag va arg och besviken på taktiska missar och att jag inte tog i mer. Jag va lite sliten på söndagen men inte alls som jag borde och sa redan på söndagen att nu jävlar nästa år!

Så lite vila sen börja köra hårt igen. Följer mitt schema och kör igång sakta men säkert, 2 veckor efter är jag på max igen.

Hade 20 st 200ingar schemat i 30-32 fart. när det bara knäpper till i hälsenean och jag viste direkt va det va, Har ju under åren haft lite problem med dom. Och vet att mina vader och hälsenor är veka, så jag måste värma upp och stretcha dom ordentligt innan varje pass. Men lat, stressad, hetsig som jag är, så glömmer jag det ibland. Då får kroppen lida!

Men kunde inte vara skadad nu! Ska köra världscupen i skyrunning om ca en månad. Jag vilar onsdag och jag provar 400 ingar på torsdagen. Och det gör ont som fan, så ger upp efter 3. Jag behövde vila. Men….  jag hade anmält mig till ett 6 timmars lopp på lördagen. Jag funderade på att skita i loppet men behövde verkligen ett långpass, Jag tränar aldrig långpass utan kör olika tävlingar istället, och med värlscupen som närmar sig måste jag få långa pass i benen.

Jag vilar fredag och bestämmer att köra ändå. Jag tar med farsan som ska langa vatten, och tar med citodon och voltaren (Som jag hade kvar från åre 2013 då jag bröt 3 revben 3 dagar innan tävlingen, Och ja jag körde även då på värktabletter. VEEEET !! korkat)

För er som inte vet så är 6 timmars en tävling där man har en bana, denna var ca 1100m runt en skola. Som man ska ta sig runt så många ggr som möjligt under 6 timmar.

Lång historia kort, 6 timmar på asfalt med “hagio”! Där dog min hälsena och Jag kunde knappt gå på en vecka efter.

Och loppet?  Jag ledde men kunda knappt gå sista timmen och vart omsprungen på slutet. Jag kom 2a. Under ett varv efter vinnaren som tog banrekord.

Tack till farsan som stod där under 6 timmar och hann inte ens ta en kaffe för någon jävla idiot skulle ju komma var 5 min och ha något att dricka. =)

Och just ja, idiotin slutar inte där, Nu är båda mina hälsenor trasiga men det tar jag nästa gång!

Till nästa gång!

Yippee-kiyay!

3 Comments

 • Svara oktober 2, 2014

  Jonas

  Hej,gjorde sällskap med dig uppför Skutan på dagarna innan HÅEC,kommer ihåg bl.a. det du sa över att aldrig träna långpass… Sen hade du en massa andra bra tips ang träning och löpning som jag skrev ned men har tyvärr sumpat bort lappen,så om du har lust skulle det vara skoj om du skrev lite här på bloggen!
  /Jonas

  • Svara oktober 3, 2014

   Niklas Gavelfält

   Ha ha ja det stämmer men ska börja med det nu om jag ska kunna nå alla mina mål. Målet är ett i veckan men såååå tråkigt! Så kanske ett pass varannan vecka om det är sol och 15 grader just den dagen 😉

 • Svara oktober 2, 2014

  Jonas

  (Blev ett “på” för mkt i kommentaren ovan,det var ju bara en gång,tis elr ons kvällen…!)

Leave a Reply