Skistar Everest Challenge

Hej!

Jag tycker att Ni alla ska köra (likt mig) ska köra Skistar Everest Challenge den 7e februari 2015. Det är nåt helt nytt, unikt och jäkligt kul som den levande legenden Fredrik Sträng står bakom.

Mer info:

Få svenskar har varit på toppen av Mount Everest. Få vet hur det känns att ta sig dit.

Nu har du chansen!

I Hammarbybacken, Stockholm.

 

En som vet hur det är, äventyraren och bergsklättraren Fredrik Sträng, ska ta med dig dit utan att du behöver riskera livet i dödens zon.

 

­– Alla vältränade kan delta. Det kommer att vara svårt och tufft, en utmaning helt enkelt. Alla kommer inte att klara det. Men de flesta kommer att ta sig till toppen.

Det säger Fredrik Sträng som ofta får frågan: Hur känns det att stå på toppen av Mount Everest, 8 848 meter över havet?

Han är en av de få svenskar som faktiskt vet, för han har stått där.

Nu vill han ge fler chansen att få en känsla om hur det är genom att bygga om Hammarbybacken, 93,5 meter över havet, till ett mini Everest.

-Tillammans med PS Communication, som sköter evenemangets komersiella delar, planerar vi att bygga världens första extremhinderbana i vintermiljö. Den 7 februari 2015 arrangerar vi tävlingen Skistar Everest Challenge, säger han och tillägger:

– Det kommer att komma extremsportare från hela världen, så unikt blir det.

För att komma till målet, toppen av mini Everest, springer man upp ner för berget tre och en halv gång.  På vägen upp måste deltagarna ta sig genom isfall, över glaciärsprickor, möta snöstormar och på slutet ta sig uppför en kopia av Hillary Step, den tekniskt svåraste passagen strax före toppen på riktiga Mount Everest.

 

Hemsida: www.everestchallenge.se
FB: https://www.facebook.com/skistareverestchallenge

 

Skistar Everest Challenge Logotype

 

Banprofil

Och en jäkligt ball bana!!!

 

 

 

 

Marran

 

Be first to comment