Tävling i Frankrike, AkterSnurren + paddlar till salu

Tiden rullar på snabbt med tävlingar, skola och höst. Så blir ett par korta notiser.

Men först, jag har två helt oanvända paddlar till salu!

2 st Knysna Swing Junior, delbar paddel. Har ett par mindre missfärgningar (typ 2×2 millimeter), men är helt OANVÄNDA. Nypris: 2700:-

Paddlarna är sålda

20140731_222245

Bilden är på den gamla paddeln ja sålde, så repan som syns finns alltså inte. Men samma modell.

 

Nu tillbaka till storyn!

Var iväg till Frankrike tillsammans med Johannes, Jonas, Kristoffer, Tomas och Stefan. Det som gällde var min allra första tävling i Outrigger någonsin och vi skulle köra cirka 25-30 km som senare kom att kortas ner till 16 km. Eftersom att jag precis hade vart sjuk så var träningen frånvarande och själva loppet skulle bli det första sen AR-SM. Dessutom mitt andra Outrigger-pass någonsin.

Fina dagar med god mat i Frankrike rullade på fram till det var tävlingsdags. Det var total kaos angående information och ingen kunde ju engelska varvid vi nästan missade starten. Men iväg kom vi och det svåraste var att hålla koll på strömmarna. Det var nämligen stor påverkan av tidvattnet där vi paddlade och ena stunden var man tvungen att slicka kanterna på viken, medan det kunde vända nästa sekund.

Vi kom iväg som tvåa i ett lopp med cirka 15 st Outrig-sexor, och jag som satt längst fram försökte pinna på så gott det gick. Fick sjukt mkt syra så, fokus låg hela tiden på att försöka att hålla mig lite lugnare, första 45 min. Vi var faktiskt påväg ikapp ledarna ett tag, men tappade så fort det blev sidvågor och lite skvalpigare. Samtidigt närmade sig trean som var helt ikapp, med 2/5 kvar av loppet. Därefter blev det en psykisk kamp mellan besättningarna där det heppades hejvilt. Lyckligtvis hade vi kommandot in mot den sista kilometern där det var mest kritiskt att välja position för tidvattnet.

Blev en andra plats i mitt första outriggerlopp! Kul! Hade dock gärna kört de uttalade 30km, eftersom ja som alltid har lite svårt att komma igång. Samma visa denna gången. Syra i 45-60 min, först efteråt kan jag börja köra ordentligt.

Tyvärr blev det lite vaj med kameran och vi fick bara en bild…

IMG_1745

Direkt hem och börja jobba med AkterSnurren. Ni vet, världens största K4-lopp, som råkar gå i Sverige och som jag råkar vara med och arrangera. Eftersom vi senaste tre åren haft mellan 30-36 k4:or så är de ett jäkla jobb med logistiken kring det. Lyckligtvis slipper jag det mesta där, men har mina uppgifter med. I år så valde vi arrangörer att inte paddla själva, utan bara satsa på arrangörskapet. Tråkigt för oss, men arrangemanget blev bra mycket bättre!

Lägger ut lite bilder här, MEN jag rekommenderar att gå in på vår facebook-sida där det finns sjukt mkt bilder: https://www.facebook.com/aktersnurren

_MG_3551 _MG_3561 _MG_3608 DSC01682 DSC01686 IMG_0389 IMG_0398 IMG_2064 IMG_2068

Så nästa år hoppas jag alla ni är med, det är 5-års jubileum då och det kommer bli king!

 

 

 

Be first to comment