Upprepad vardagslyx

norrsekn
I tisdags var det magi över hela Åredalen. Jag bor här. I år är det mycket norrsken. Varje gång är det lika fantastisk. Tog med Rådjurs-Rickard på en norrskenssafari “ICA Basic”-style, dvs. en simpel promenad mot Tott. De som var lite mer förberedda och framför allt mer fotografiskt kompetenta fick chans att fånga glittret på film (foto). Bilden ovan är tagen av Karl-Petter Åkesson YellowOrb Photography som dagen efter bjöd på en lite norrskens-snack över en kopp kaffe (med en, två, tre påtårar om jag ska vara ärlig…)

lj
Tillståndet när det inte är vackert väder och glaj-partaj.
dgf
df

Den här med vardagslyx är helt min grej. Som cafékaffe och onsdagskakor. Att helga helgen har däremot aldrig varit min grej. Gillar inte helger, det förstör rutinerna. Därför har jag oftast inte helger, inte helgdagar heller. Däremot har jag hedniska vardagar. Som i onsdags. En dag som innehöll tre timmar på fjället, en timme på cykeln, två timmar på café och en timme skönlitteratur. Det är vardagslyx och den dagen kan man leva som om det inte fanns någon morgondag. Även junisen har fått lära sig lite om detta vilket ledde till tre koppar kaffe och två bakelser under de där café-timmarna. Lätt att tänka att det nog var för mycket för en tonåring utan koffeinvanor och ett i vanliga fall restriktivt sockerintag, men jag tror han fixade nattsömnen utan problem. Trots allt (koffein och socker).

dis
Långintervaller MTB. Backe, väg, stig, hög höjd, ovan molnen.

mtb
Långtur MTB. Stig, väg, cykelsläp, förvrängda kartor och lite solbadande på Svartstrand.

fågel
Skärmfåglar som har lyft från Åreskutan.

sol

stig
Dagens cykelstig. Synd att klaga, säger jag.

spamng
Anorektisk spång i slutet av cykelrundan. Här finns två scenarier för den som cyklar stigen första gången: antingen blir du livstidsbotad från eventuell spångest eller så blir du traumatiserad för en lång tid framöver. Stocken över bäcken dyker upp efter ett tekniskt stigparti med en kulle som ger en brant utförskörning rakt på, så att säga. “Do or die”.

uppner
Rådjurs-Rickard lattjar på fjället.
jl
nn

Hej så länge.

2 Comments

 • Svara oktober 17, 2014

  Jonas

  Ni missade väl inte nystigen vid Svartstranden?

  • Svara oktober 18, 2014

   Frida Björkman

   Nej då, missade inte! Lätthittad i båda åkriktningarna. Vi ville bara studsa ner i sanden en vända 🙂

Leave a Reply