Veckans vardagar

snö
snö2
I måndag kröp jag mellan Åreskutans topp och Karbin berg. Kröp nerför berget eftersom det blåste 25-28 m/s och klipphällarna var täckta med ett par centimeter tjockt is-lager. Salomon S-lab Sense är en bra sko men ingen skridsko. Inte ens med skridskor på fötterna hade jag velat kötta ner med regelrätt stormvind i ryggen. Kort sagt hade jag slagit ihjäl mig om jag hade försökt ta mig ner i upprätt position. Alltså kröp jag ner. Ingen såg nåt…

sola
Tisdagen bjöd på strålande solsken, vindstilla och 15 grader i luften. Paddlade som ett psyk på förmiddagen och drack kaffe ur termos på eftermiddagen.

kläamttar
toppem
flyga
utsikt1
utsikt
Vackert väder har vi haft onsdag – torsdag också. I onsdags körde jag och Nisse “tour de Tre Toppar”. Upp på Åreskutan via Totthummeln och led 215 (dvs samma led upp som man springer efter liftgången/andra “halvan” av ÅEC-banan), följde kammen upp på Västerskutan, ner i dalen, upp över hela Mullfjället, ner via Tyskhuvudet och då sprang vi hem igen. Egentligen ska man dra rakt ner från Tege och simma över nedanför Tegeforsen för att sen springa även Renfjället, men det kändes lite väl krispigt att göra det nu i oktober. Renfjället tog vi på torsdagen istället, via MTB till Edsåsdalen. Trevligt värre. En okomplicerad tillvaro.

Be first to comment