50 nyanser av vitt, SPA och “annat”

vitt
”Annat”. Det är saker som jag tänker att de flesta av oss behöver även om det kanske känns som det stjäl tid från det väsentliga (som VO2max-intervaller och eftermiddagstupplur med benen inkapslade i X2U och hemlagad kalops med nykokta rödbetor och lågpulsträning och, var det någon som sa familjeliv? Tvättid? Ni fattar…)

bad
SPA! Det tar tid från det väsentliga. Det går att lägga många timmar på SPA (vilket många kan säga är ”ingenting”). Jag tror däremot att det är någonting! Det är någonting ”annat”. Det är saker som gör att det vanliga och nödvändiga och prioriterade får en förnyad glans. Det är min nyfunna och numera erfarenhetsmässiga övertygelse att de ovettiga sakerna bidrar till att skapa mer energi när jag senare tar itu med de vettiga (vi kan även kalla det ”vardagliga”) sakerna igen.

tott pol
Det första ”andra” som jag vill skriva om är alltså SPA. Var på TOTT idag och gjorde vettiga och ovettiga saker.

biff
Prioriterat och vanligt. Träning, 7km roddmaskin för att låtsas att överkroppen inte helt förtvinat sen Åresjön frös till is. Sedan styrketräning, tungt och mycket av allt. Mr Undercover Agent ville reppa på 110 kg trots utebliven gymträning de senaste 10 månaderna, för att inte dödens dö vid ett potentiellt styrketapp hämtade han största killen i gymmet som fick agera passare. Smart där. Ingen vill faila när ”Prylbloggen” står steady as a rock och vaktar bakom ansiktet…

burkar
klass
Innan det var dags för simtur och relax kladdade jag med den här chokladgeggan i duschen. Sen var det pool och bubbel och bubbelpool och bastu, innan jag hade ytterligare tre små skålar med geggor (okej jag ska skärpa mig, det var ekologisk papaya-peeling för ansiktet, ekologiskt schampoo och en lika ekologisk bodylotion som jag fick använda). Åre Relax och Spa bjöd på hela kalaset och geggorna kom från Maria Åkerberg. Allt ekologiskt och vegetabiliskt och framställt med miljöhänsyn och jag har aldrig varit renare. Nu blev det lite gratisreklam här men i mitt hippie-hjärta kändes det som verksamt kladd om man vill bli lyxren och extravårdad utan att kannabalisera på djur och natur. Sen att jag är helt fel person att uttala mig pga. ungefär i princip inga tidigare erfarenheter får vi säga vad vi vill om. Nästa gång jag skriver om “annat” (inte bara träningslära kost intervallpass och sportrelaterade saker) blir det kultur. På återhörande/återläsande.

Be first to comment