Djungelhunden i AR-VM

Arthur i Team Peak Performance. Du har inte hört nåt om honom tidigare? Nej det förstås. Arthur är en hund, som just nu kör världsmästerskapen i Adventure Racing tillsammans med team Peak Performance. Här är dom ute och paddlar:

kj

“The first rule of adventure racing is that everything can happen, sometimes the most unexpected things. This is the story of the dog Arthur, the new team mate of Team Peak Performance.

The long trekking was epic – with mud up to their knees and with only a GPS and no maps to guide them, it was way harder than many teams expected. This is where the team first met the dog Arthur.

They tried to send him off a few times but he always showed up beside the team again as they made their way through the trekking. In the beginning it went well, but when it became muddy he was having problem and the team had to help Arthur through some of the deepest mud.

Arthur followed the team all the way to TA9 and waited with the team. But then he suddenly got very worried and stressed as he realized the team would get out on the water. The organization gave the advice not to bring dog Arthur out on the last leg – a dog in the kayak didn’t seem like a great idea – and the team was going to follow this advice.

Mike, Simon, Staffan and Karen put their kayaks down in the water and set off, but Arthur refused to be left and started swimming. This was too heartbreaking for the team, and Mikael helped Arthur up in the kayak. This led to standing ovations from everyone on the shore, seeing the five (!) team mates set off.

Adventure racing can be a lot of things. Sometimes it can be a place where you meet a new friend Stay tuned for photos of the new team mate.”

fdd
Kom då lille kamrat. Du är med oss nu. (Foto Krister Göransson)
dd
Foto Liza Nordenmark (Nordenmark Adventure) Vad finns det här som vi inte ser? Utanför bilden. Arthur.

ggd
Arthur bestämde sig. Hans roll var att vara lagets vän. Du överger inte en vän. Den långa trekkingen där Arthur slöt upp med laget tog hårt på alla medlemmar, värst blev det enligt rapporter för Simon som hade allvarliga problem med vätskebalansen (brist på dricksvatten) och mådde riktigt dåligt. Laget tog en stunds vila och sedan gav de sig krigande iväg på den sista paddlingen. Laget siktade högre, inte att stå utanför topp tio utan snarare att stå ovanför alla andra lag på prispallen. Det vet jag och de flesta andra. Målet blev inte infriat den här gången. Däremot fick de Arthur. Historien som vi kommer att minnas. När mycket annat blir bortglömt…
ddd
(Foto Krister Göransson)

Bästa svenskar i årets VM blev Försvarsmaktens storsatsning med John Karlsson i spetsen, Swedish Armed Forces. Silva-Haglöfs gjorde som förra året och vurpade med cykel, stod med allvarlig skada i laget och kunde inte fortsätta. Farten de satte under de första dygnet gav hopp om mycket mer, men den abrupta avslutningen (där historien upprepade sig, samma sak hände förra året) var riktigt trist. Seagate vann hela kalaset. De halkade runt en del i nedre skiktet av topplagen men drygt halvvägs hade de satt ner foten på gaspedalen och vägrade släppa. Man kan nästan säga “kross”. Ett fantastiskt multisportlag, helt enkelt. Stort stort grattis. Här får ni länken till lagets kungliga målgång. Humor och styrka och glädje och lek och lite trams och härlig stämning och ja, utklassning. Beskådas här: Målgång Seagate

fd
Foto Liza Nordenmark (Nordenmark Adventure) Alla fem över mållinjen. Klart slut. Lagets facebook-sida meddelar: “They end up in 12th position in this ARWC – not quite as high as they had hoped, but great achievement from Staffan, Mikael, Karen and Simon.
/…/
Now they have taken in to a hotel and yep… Arthur is with them!

Be first to comment