Hammarby alpine marathon

Hallå!

Länge sen sist, har haft mycket jobb och mycket hård träning.

Har haft 2 vilodagar tors och fredag för jag skulle köra Hammarbyalpine marthon idag. ca 43 km och 1955 höjdmeter 23 ggr upp för hammarbybacken. så lite tuffare än axa 😉

Spännande med tanke på min sjukt hårda träning sista tiden då jag kört minst ett kvalitetspass per dag och snittat 15 tim per vecka och känner att jag blir snabbare och starkare hela tiden. Tyvärr har jag inte kört några långpass pga mina trasiga hälsenor.

Körde sjukt hårt onsdag med sjukt hårt ben sen direkt på spinningcykel 2 timmar sen direkt på hårt ben igen. såna pass ger sjukt bra effekt på träningen.

Sen fick jag 2 dagars vila!! kollade min funbit och hade bara haft en dag vila sista 30 dagarna och kvalite varje dag =) Men så vila va ok lite ångest, Jag kunde ju kört paddling men men =(

Klockan ringde i morse halv 8 ( starten går 9) går upp går på toa och tog 2 skogaholamre med kaviar sätter mig i bilen och åker till hammarbybacken är noll sugen!!!! Men det blir ett bra långpass och vill se hur långt efter jag ligger i träningen från förra året. Då körde jag på 3,41 typ kom 3a då efter båda Daniel Nilsson.

Parkerade bilen 27 min innan start och gick upp på toppen för att anmäla mig vilket jag inte hade gjort. Men det va fullt så fick vänta och hoppas på plats! Jag hade inte bytt om eller varit på toa så gick ner och fixade mig och hoppades det skulle lösa sig som det gjorde.

Jag hade bestämt att köra med stavar och bli lite van. Starten går och Daniel Nilsson (ultra landslaget i typ 10 år) och Andre Jonsson (6a i värlscupen i zermatt skyrunning i år)

Jag la mig i mitten och försökte väcka min gamla stela kropp. Redan efter varv 5 varva andre mig!! och Daniel varv 6!

Jag lunkade på i min förbestämda fart (ett varv skulle ta 10 min) dom tog ca 10,20 låg på ca 4 i jobbighetsskala men typ 7-8 i ont i hälsenan så tänkte ge upp på varv 10 då andre passera mig igen!!

Farten va låg och jag bara va sur eftersom jag hade ont men bestämde mig för att köra vidare. jag behövde verkligen ett långt hårt pass. efter varv 11 kändes senan lite bättre och jag ökade låg då ca 15e men vet att alla går ut för hårt och topp 5 är inga problem. ökade och höll nu 9,45 per varv och börja ta placeringar men så svårt att se vilka jag varva eller som låg framför mig. Men hade 3 st jag hade kolla på så när jag kom till dom fråga jag vart dom låg men dom hade ingen koll.

Jag kände mig stark gick/jogga upp och släppte på nerför när 5 varv va kvar va passera jag han som trodde han låg 5a men fick lite panik eftersom jag inte visste vilka som va framför mig, Men trodde jag skulle ta dom för varken Daniel eller andre hade passerat mig igen så jag visste att jag gick snabbt och dom andra börja bli trötta.

Med 2 varv kvar säger en som jag passerar “Grattis nu blir du 3a jag låg 3a och har kramp” Sååå skönt nu kunde jag bara rulla på sista 2 varven och kom i mål som 3a på 3,45,01 så ja jag vet inte hur formen är gick snabbast av alla på slutet och hade mer att ge. Men ändå inte en bra tid.

Nu ska jag bada och softa.

 

 

“I see dead people”

Be first to comment