Varför tränar jag?

Jag har funderat mycket på varför jag egentligen tränar som jag gör när jag har ångest för varje pass. Jag kan säga att jag hellre väljer att göra vad som helst hellre än att träna, men om jag inte skulle träna så får jag ångest, Fast efter ett hårt pass så släpps ju alla endorfiner lös och man mår som en prins, tills det är dags för nästa pass.

Alla har ju något slags bekräftelsebehov vissa är ordmärkare bara för att visa titta vad jag kan, Vissa söker det inom sex och vissa vill visa det med pengar och statusjobb. Och jag tillhör den grenen där idrott alltid har vart vem jag är. Träffade en gammal kompis i fredags och det första han fråga vad om hur det gick med fotbollen. Men när jag spelade fotboll så var man i ett lag och gick det dåligt så fick man inte skulden ensam. inom löpning och multisport så har man ingen att skylla på. Men är det viktigt att vara grym då???

När jag träffar nya människor så nämner jag inget alls om träning så kanske det inte är så viktigt? Men Varför håller jag på då som en galning när jag hellre bara hade velat ut och små träna lite för att inte bli en tjock 40 åring?

Jag driver ett byggföretag och jag är samma där. Jag har aldrig kommit sen till en bokad tid eller missat en deadline på ett jobb och vill allt ska bli perfekt så jag lägger ner hela min skäl. Och när jag första gången anmälde mig till ett ultra lopp eller åre så hade jag inga krav alls.

Ska dra historien om mitt första åre. Minns inte varför jag anmälde mig ens och hade som sagt aldrig paddlat eller cyklat (utom lite BMX När jag va 9 år; inte ens ägt en cykel sen dess)

Köpte en barracuda ( Sjukt stabil, krävs 5 meters vågor för att välta) perfekt kajak för mig och köpte en ok cykel. Tränade kanske 5 mil cykel innan (tänkte jag har starka ben sen löpningen, så behöver inte träna cykel) Paddling kanske 1 mil innan tävlingen.

Så START!!  Kom iväg ok vid 2 km snacka jag lite med en som va nära mig och jag berätta hur bara det kändes att forsen inte va så farlig som jag trodde. (som alla vet så har forsen inte ens börjat då!!!! =))

När jag börja höra ljudet av riktiga forsen fattade jag SHIT!!! För att göra en lång historia kort så välte jag 9 ggr!!! Med en barracuda!!!

Lyckades på sjön paddla om någon tror jag. löpningen gick bra och cyklingen ok kom in strax under 7 timmar.

Men där kommer min personlighet in detta kan och vill jag fan göra bättre!! Och det är så jag känner hela tiden med allt jag gör även jobb eller vad jag än provar.

Och när man ser att man utveckals så blir det roligare och man vill bara mer och mer. Så det är mer att bevisa för mig att detta kan jag göra bättre än sist än att få bekräftelse av andra. Till en viss gräns! När jag börja träna med rubin och börja vinna och placera mig bra i ultra så fick jag helt plötligt en press på mig av andra som jag inte riktigt gillade och började fega och tom tävla under fejk namn för att slippa BORTFÖRKLARA om det gick dåligt. Nu med resultat som läggs in via dator sjukt snabbt kan alla se nästa direkt hur det hade gått och det tar inte många minuter efter en tävling där man får kommenterat hur det hade gått, som “grymt lopp!” eller “vad hände??” och man måste förklara, Jag minns stockholm ultra förra året skandinaviens största 5 mils lopp. det va sjukt varmt och jag missa vätska helt och väggade när jag ledde men stappla in som 2a och rubin står där och det första han säger är “you shuld have done better” JAG VET!!!! Men VÄGGA!!!

Så hur går det då ihop med att jag hatar och träna och att jag sätter sjukt hög press på mig här eftersom jag hatar press?? Ja det vet jag inte ens själv.

Idag körde jag backe i haga med 9 kilos rygga 1000 höjdmeter

fredags körde jag rygg och hård cykel tröskel 60 min plus uppvärmning.

Tordags gym, paddla och 3 ggr 9 min backtröskel

Onsdags Ledig!!!

Ha en grym helg!!

 

“gotta be handy with the steel if you know what I mean!

 

Be first to comment