6 Månader kvar!

Nu är det nästan exakt 6 månader till åre.
Jag har funderat om lite angånde min träning. Och nej ska inte börja träna mesigt som andra multisportare för då kommer man ingen vart ..

Mer på exakt hur åre är. förut försökte jag vara så bra på alla mina grena och det har jag släppt lite nu.
När jag först körde åre så trodde jag att bara för jag är den bästa löparen (vilket jag typ är) så betyder inte det att jag kommer vara bra i åre. För åre är tyvärr ingen “riktig” löpning.

Därför struntar jag i mil tider hit och dit och satsar 2 år på att vinna åre.
Så nu börjar ännu hårdare träning och mer specifikt åre.

så vad ska jag tänka på?

Paddlingen…
Ja den verkar det som minst personer satsar på. lite pga av vår vinter och att många ser det mer som en transportsträcka och inte tar ut sig max. Därför kan jag sätta lite mindre fokus där just över vintern.
Ska hålla igång styrkan och när isen släpper köra på rejält med tröskel och lite långpass och hoppas då till nästa år att jag är inom 5–8 min efter vinnaren av den sträckan.

Löpning..
Det är där jag ska sätta in stöten. Först måste jag behöver vänja benen vid att springa i berg. vilket kräver rätt teknik och benmuskler. tyvärr finns ju inga berg i sthlm så det blir lite problem.
Men jag ska börja köra löpband backe minst 4 dagar i veckan och har redan börjat och jag känner mig redan starkare. Nu gäller det bara att öka farten och låta det gå fortare och fortare.
Idag körde jag 1000 höjdmeter på 49 min sen cykla 90 min i bra fart. precis som åre. Det är precis det kroppen måste vänja sig vid.
Har redan några jag fått med till att börja hetsa mot varandra och se om hur snabbt man kan ta 1000 höjdmeter på löpband med 15% lutning sen bara kötta =) rekordet är just nu 47 min.

Cyklingen..
Som alla säger att det är där det avgörs och den som är bästa cyklisten har stor fördel. cyklingen va till i år min sämsta gren. Men tränade några riktiga pass till åre i år och förbättra mig 30 min!!
Nu blir det ju tuffare att kapa varje minut men jag känner redan nu att jag är bättre än i somras. Förut har jag haft problem att få mjölksyra i benen så fort jag gick över 115 i puls vilket betyder att min kropp är verkligen inte van vid att cykla och mina ben så klena i just den rörelsen. men ju mer jag tränar ju er watt kan jag vrida på och kunna ligga på högre puls utan att benen dör.

Så vad är summeringen.
Sjukt bra! nu jävlar åker vi och dom får akta sig i toppen.
Blir sjukt kul med dom små test tävlingarna innan åre som går i hammarbybacken hoppas många vassa kommer i så det blir lite motstånd 😉

 

Isen som lagt sig utanför huset. En glimt av surfskiarna vid trädet som nu ska läggas in för förvaring.

 

 

 

 

DSC_0088

Be first to comment