Lassi Karonen marginalernas man

I förra veckan träffade jag roddaren Lassi Karonen för en intervju i Uppsalatidningen. I dag kom tidningen ut och jag tycker att intervjun blev riktigt bra. Lassi är en otroligt trevlig person och vi snackade om allt möjligt. Eftersom han är aktuellt som en av deltagarna i tv-programmet “Det största äventyret” på tv4 så passade det bra att göra en intervju med honom. Men vi han som sagt snacka om massor annat också.

Lassi Karonen har den högsta uppmätta syreupptagningsförmågan bland svenska idrottare, vilket är en sjukt cool grej att ha på cv:et.

Det känns verkligen som om Lassi har haft marginalerna både med sig och emot sig under karriären. På OS i London 2012 missade han bronset med några tiondelar. Under London-OS fick hans handslag med prinsarna stor uppståndelse i medierna. Lassi berättade hela historien för mig och det visade sig inte vara så dramatiskt som det lät i Aftonbladet. Men roligt var det i alla fall.

Vid andra tillfällen har han haft marginalerna på sin sida. Som när han sprang Lidingöloppet på medaljtid med en marginal på fyra sekunder. Medaljtidsgränsen är på 2:15 så det är snabbt. Tänk också på att Lassi väger en bit över 100 kg så då blir prestationen ännu vassare.
“Det var riktigt jobbigt på slutet”, berättade Lassi för mig.

En annan respektabel prestation är hans 100-plats i Vasaloppet.
“Jag hade som mål att komma topp hundra, med 3 km kvar fick jag rapporter om att jag låg 104:a så jag körde för fullt och lyckades ta mig om 5 stycken. Men i sista backen på bron över vägen kom det en kille och körde om mig och jag kunde inte svara. Det blev 100 men 99 hade varit bättre”, berättade Lassi.

Du kan läsa hela artikeln här!

Lassi

2 Comments

 • Svara januari 27, 2015

  Frida

  Trevliga inlägg, brett om idrott från elit till egen “motion”, skön blandning, välkommen bloggkollega! (Ja jag var väl inte snabbast med den hälsningen men lever en del utanför zonen av sk. sociala media)

 • Svara februari 6, 2015

  Patrik

  Tack, kul och inspirerande att se vad alla andra sysslar med också.
  //Patrik

Leave a Reply