2:44 på Roslagsloppet

Idag åkte jag Roslagsloppet i Norrtälje. Det var säsongens första seedningslopp och min första chans att slippa starta Vasaloppet från led 10. Det var snabbt före då jag vet inte hur långt 2:44 räcker. Det var hur dom helst mitt snabbaste lopp någonsin. Jag har aldrig lyckats köra under 3 timmar tidigare. Loppet kändes bra. Jag tog det lugnt i starten och struntade i att många drog iväg. Efter första varvet kom jag ifatt en tjej (som slutade tre i damklassen). Hon höll lagom fart så jag lät henne dra. På andra varvet vart det flera som körde om oss och jag var sugen på att byta rygg några gånger men bestämde mig för att inte chansa. Min plan var att öka på sista milen och vara den som drog. Men direkt efter varvningen ökade hon tempot och vi körde på riktigt bra. Vi passerade flera åkare och i sista backen var jag 4 slag från maxpuls. Tyvärr fick jag släppa några meter in mot mål.

Hur som helst är jag nöjd med loppet och förhoppningsvis räcker tiden till led 6.

image

Adam Steen vann herrklassen.

Dampallen

Dampallen

Be first to comment