8 timmar hårt slit

Nu har jag åkt mitt första Vasalopp. Jag är både nöjd och missnöjd med loppet och min prestation. Jag hade ju lyckats seeda upp mig till led 5 efter en ganska snäll seedning i Bessemerloppet två veckor före vasan. Det gjorde att jag stod i samma led som min svåger Johan som faktiskt är betydligt bättre tränad än mig. Johan hade som mål att slå sin bästa placering på 3175 och jag hade som mål att komma mindre än en timme efter honom.

Jag var faktiskt lite före honom i första backen men uppe på myrarna låg jag i ett mittenspår och han la sig i snabbspåret längst till vänster där det gick betydligt fortare så jag insåg direkt att jag var tvungen att släppa honom redan efter tre km (han eldade på och kom in på plats 2941 och en tid på 6:41 någonting). Jag kände också att det skulle bli en lång dag eftersom det gled dåligt redan på myrarna. Hur som helst slet jag på utan att gå på rött utan jag försökte hålla ett jämnt tempo. Till slut kom jag i mål på plats 5311 efter 8 timmar i spåret.

Det som jag är nöjd med är att jag slog min tid från öppet spår för två r sedan med en timme, trots att föret var mycket sämre nu. Min träning har alltså gett resultat. Det var också bra att de åtta timmarna inte kändes överdrivet jobbiga mentalt. Jag fick inte heller ont någonstans, det kändes så klart lite här och där men ingen smärta.

Det jag är missnöjd med är att jag inte tränat tillräckligt sedan i somras vilket gör att jag inte är bättre än plats 5300 just nu. Jag vill vara bättre men då måste jag så klart träna mer och bättre. Sen är jag missnöjd med att jag inte kunde hålla de ryggar som åkte lite snabbare än mig från Hökberg och in till Mora. Jag tog några ryggar men gav upp för lätt. Jag måste helt enkelt bli bättre på att plåga mig själv.

Jag är faktiskt sjukt laddad att göra ett bra träningsår nu och fram till nästa Vasalopp, då ska jag vara topp 5000 med marginal och bara 30 minuter efter min svåger Johan.

2

4

Be first to comment