Balaton supermarathon

Nu hemma från semestern och måste börja ta tag i träningen ordentligt. DSC_1380

Tyvärr har jag massa jobb som väntar som jag måste fixa. Men det är kanske bra eftersom jag åker till unger på onsdag och kör Balaton supermarathon. Det är ingen viktig tävling så jag kommer träna på som vanligt. Men en sjukt bra tävling för att få bli lite hårdare, Det är 20 mil löpning på 4 dagar. Sträckan har jag inga problem med, men ven inte hur mina hälsenor som förtfarande gör sjukt ont ska klara det. Men Mats Emilson rehabkliniken jobbar hårt med dom, och han är inte glad på mig eftersom jag inte är snäll mot dom, Tack för tålamodet Mats!!!!

Men skönt med en riktigt tuff vecka nästa vecka och längtar till lite tävlingar drar igång så man får se hur man ligger till. Hoppas många vassa kör pre åre i hammarbybacken!

I onsdags ledde jag TNT i hammarbybacken och vi körde 4 ggr 75 sek i teknisk backe och 4 ggr 30 sek i sjukt brant backe. Jag vart utklassad av alla dom jag ledde och börjar fatta hur mycket jag suger när det är kort och man måste ha fart precis som i åre. Så när jag är tillbaka från ungern är det dax att fixa lite fart på benen på flackt och i backe sen måste jag köra gärnet på paddlingen! Sen ligger jag ju efter på cyklingen så där måste jag ju öka med. Men det är ju vår!! så sjukt skönt. ska försöka ta lite mindre med jobb så jag kan träna mer och hårdare. För nu börjar det närma sig och jag håller koll på konkurenterna och redan nu lagt upp vilka ryggar jag ska sikta på och vilka jag ska släppa i alla moment. Robban om han ställer upp i år så kommer han vinna igen. sen står det mellan hela fjs, peter gustavsson och Björn om närmste platserna bakom. sen tror jag typ jag, scott, mattias och kanske jari är starx därefter. Så blir ett kul åre i år.

Ha det grymt och kör sjukt hårt!!!

 

2 Comments

 • Svara mars 15, 2015

  Jonas

  Vad käkar du under sån extrem tävling,20 mil på 4 dgr låter crazy! Andra tankar o tips på energi under träning o tävling?!

  • Svara mars 15, 2015

   Niklas Gavelfält

   Tja
   under själva tävlingen blir det ett par gel sen bara sportdryck det är såpass kort.
   Och eftersom det är under flera dagar kommer jag inte gå för fullt för att vara lite fräsch till dagen efter. Men efter varje dag är det ju viktigt att få i sig mycket av princip allt.

   Och tipps är ju lite vad man gillar, har för mål, vilken sorts träning mm mm =)

   Träning under en timme kräver i princip inget. lite vatten eller sportdryck över timmen och gel eller bars. jag tycker bars är svårt att äta när man är lite anfådd. därför kör jag gels som man trycker på under en sekund.
   Och som kompliment för sportdrycker kan man dricka vanliga juicer, så far man naturligt fruktsocker och betydligt billigare.

Leave a Reply