Vad gjorde du i natt? Försök, världsrekord och Motion Metrix-metoden

ben
Här ligger jag med benet och väntar. Det är väl inte riktigt klart vad väntandet innebär eller vad som kommer ske när jag har väntat färdigt. Under de blodiga plåstren finns 1 cm ärr efter ett hugg ner i Vastus Lateralis. Jag tänker att det vore fint med 6-8 liknande hugg. Det signalerar hårdhet och inger respekt att se ut som en som överlevt en attack av Hackspettus Giganticus. I maj kommer jag att ha hela perforeringen gjord. Förhoppningsvis har jag också gjort “great improvements in performance”. Det kan vi återkomma till senare i vår.

asggad

Så, vad gjorde du i natt? Danny Hallmén körde kajak-ergometer. Snodde den här bilden av Kajakcoachen himself. Jag har tittat lite på livesändningen från Kanotförbundet… Tycker du att 14 timmar känns länge? Danny paddlar fortfarande… Världsrekord i sikte. Ser verkligen fram emot att läsa en detaljerad rapport från det här sjuka lidandet här på Multisportbloggen så småningom…

hypoxi
Hypoxi-huset på Engelbrektsgatan. Det är ute med normoxi. Till och med kommersiella aktörer på resursstarka Östermalm har insett detta. För egen del är det hyperoxi som lockar, tror inte riktigt på den här hypoxi-klinik-grejen…

hgh
Förresten har jag bevittnat ett annat världsrekord också! Det har hänt mycket sedan det senast skrevs något i mitt namn… Nappade åt mig en fribiljett till XL-galan i Globen för några veckor sedan, där Genzebe Dibaba (ETH) krossade det gamla världsrekordet på 5000 meter inomhus.

tom
En annan som är inne på det här med att krossa rekord är min PT och vän, Tom. Han har bl. a. gjort ett bejublat framträdande i TV-inslaget “Så påverkas hjärtat av extrem-sport” (16 oktober 2013) där han levererade ett submaximalt testvärde över 78 ml/kg. Nu var det dags igen, när Motion Metrix plockade upp sina verktyg var finnen snabb att sänka sin “Projected biomechanical 10k capacity” från 40 till 32 min. Allt detta genom att skrapa bort sitt ungdomliga sprättande sprint-steg och anta en gubbes hasande stil. På ett enda träningspass. Inte ens 5 min effektiv löptid. The Finnish Ultraendurance Machine is born.

fdh
Om vi ska återkomma till de där hackspettsärren så var det dr. Ekblom som sprättade upp mitt ben. Assistenten svimmade. Jag drog åt tryckförbandet och cyklade ett VO2max-test. Fortsättning följer, som sagt.

haha

cla
Tandläkaranpassad torsdagslyx. Trevlig helg, alla (tre) läsare.

1 Comment

  • […] Annars är det högsommar. Hot hot hot. Mycket plask och glada miner. Här lite bilder jag snott här och där från härligt häng i onsdags, mina boys och Bergstrands och Johan (hovfotograf och premiär-paddlare) och Jari hjälpte till att paddla allt som paddlas kan. Kajaker, surfskis, sup C1, C2 (okej, det var mest Mårten och Maciej som stod där – tills Mårten sköt ut sig med huvudet före i Brunnsvikens djup och fick simma iland…). Även den sista havskajaken i uthyrningen fick komma ut en sväng när Jakob skulle rolla (dålig film längre ner). Vuxna män gör saker tillsammans. Tom kör sitt tredje pass och har precis börjat med kajak istället för surfski, här en Coastline som funkar lika bra för stand up paddling. Naturbegåvning (mer om hans ninja-fysik om du klickar här). […]

Leave a Reply