Vasalopps veckan

För andra året i rad va vi uppe en vecka i förväg i sälen för att förbereda oss inför vasaloppet.

Vi bode i anslutning till kläppens skidanlägning med ca 15 min till vasalopps starten.

Så Vi kunde flänga runt bland spår och testa skidor och hänga i solen.

Jag (mårten) Körde halva öppet spår på måndagen. Det va ju kul 😉 började med att glömma bort att starten va kl 7 så dök upp halv 8 och tänkte att jag hade gott om tid på mig att värma upp å sånt. Men så blev det ju inte och jag fick grisa om nästan alla startandes innan jag kom till Evertsberg där jag hoppade av.

Det finns inga som helst bildbevis på att jag bara körde skidor under måndagen.

Sen va det tisdag och kortvasan. Jakob och farsan skulle köra.

Bra fart och bra skidor gjorde att jakob fick en bra resa fram tills sista milen då det började falla lappvantar och det blev väldigt trögt före. Men det va ju samma för alla.

En 12e plats blev det för Jakob.

IMG_4458.JPG

 

 

Farsan fick blötsnöföret hela vägen och fick jobba hårt men gjorde ett riktigt bra jobb och körde 25 min snabbare än förra året! IMG_4460.JPG

Resten av dagarna gick mest åt att valla skidor sen testa dom och åka lite mer. Fredagen bjöd på sol och varmt väder som va bra för att testa skidor i. Dock inte lika plaskblött men varmt och skönt.IMG_4475.JPG

Inte helt dum utsikt att ha när man valla lite skidor. IMG_4492.JPG

Vasaloppet då.. Vilken jävla Smörja.

startjäveln

 

Som många andra fick jag en dålig start på mitt lopp.. Hann inte lämna min plats innan jag fick min stav avkörd, så det va bara köra med en stav till backen där jag efter en del möda kunde få en ny. Att sen köra i snigelfart upp för första backen utan fäste är inget kul alls när man ser startnummer runt 4-5000. I smågan hade jag tappat 10 min på Jakob och mitt vasalopp och sikte på topp 150 va borta. Hade nog kört om 5-600 pers på vägen till Smågan ändå hade jag ca 2400 pers framför mig.

Fick tag på en lånestav och tog mig till mångsbodarna där jag fick en ny av farsan vilket också höjde humöret väldigt mycket efter ha sicksackat runt motionärer på myrarna.

Nu handlade det mest om att ta sig i mål och kanske försöka ha kul. Hade toppenglid hela vägen så kunde va nöjd med att bränna om dom flesta utför och sen få grisa satan uppför där stavfästet va kasst. Va inte förens i Evertsberg det blev lite tunnare med folk och man kunde åka lite mer vart man ville och åka minde slalom sen va det ju bara utför tills mora och sista biten gick snabbare och tankarna på att lägga all form av träning på hyllan försvann. Efter 5.16 va jag i mål som 415 man och hade då kört om ca 2500-3000 pers. Suck.. nästa år ska jag ta det väldigt försiktigt i starten så jag slipper en sånhär härva igen!!

Det va jätteblött också..

 

 

 

 

 

IMG_4496.JPG

Hemma i stockholm och en skön vilodag på måndagen ägnande jag åt att ta hand om alla skidor och göra några redo för källaren och några följer med till norge och birken näste helg.IMG_4500.JPG

Be first to comment