Finns inget som heter “lära” kroppen att bränna fett.

En sak jag blir galen på är hur det är inne att säga att man kör en viss sorts träning för att lära kroppen att bränna fett. Man kan inte lära kroppen bränna fett!! Det kan den så bra själv!

Det är bara ett annat ord för “jag är fet och behöver gå ner i vikt!”

Men kalla det inte lära!

Alla som läst lite om träning har stött på det och jag förstår att svenne banan anväder det ordet bara för alla så kallade forskare och experter använder det ordet. och det bevisar bara att man behöver inte ens vara medelbegåvad för att forska och skriva dr avhandlingar om träning eller kalla sig expert.

Det konstiga med alla som “LÄR” kroppen bränna fett är att dom lär den det i en sån puls zon där kroppen redan kan och gör det. och att med åren har dom försökt i tusentals timmar att lära kroppenbränna fett. Är kroppen trög eller efter som den tydligen inte fattar eftersom du måste göra det om och om och om igen utan att den lär sig särskilt bra.

Och om du skulle lära kroppen att bara bränna fett, vilket jobbigt liv du får då när allt du äter måste lagras och bli till fett innan du kan använda det som bränsle.

Tänk dig att köra åre eller en AR tävling och fan du har vart så grym att du har lärt kroppen att bara bränna fett. låter inte som det smartaste att du lärt kroppen att bara ta fett,

Så sluta använd ordet “lära”!

Det är fakta att kroppen bränner mer fett i en viss puls zon och mer kolhydrater i en annan. varför sånt jävla tjat att lära kroppen att bränna fett? (om du inte vill gå ner i vikt) För på tävling vill du inte att kroppen ska ha lärt sig att bara bränna fett eftersom du vill att kroppen ska kunna ta upp allt du trycker i dig och använda som bränsle.

Så fakta är att alla som lär kroppen att bränna fett är egentligen bara tjockisar som vill gå ner i vikt för att tex spinga fortare, Och det va det mitt förra inlägg handlade om. Och det är inget fel med det, blir bara irriterad på ordet “lära” när du inte lär kroppen ett skit som den inte redan kan,

 

Nu dax att paddla på tom mage för att lära kroppen bränna lite fett =)

 

 

2 Comments

  • Svara april 28, 2015

    Frida

    Ja det är inne att säga att man ska lära kroppen att bränna fett genom att köra på tom mage. De arbetande musklerna skiter i vad du har i magen, det är glykogenlagren som ska va tomma när du ska “lära kroppen bränna fett”. Om man finner något högre syfte med just det.

  • Svara april 30, 2015

    Niklas Gavelfält

    Det va ironi 😉

Leave a Reply