Hemligstämplar, HoT or NoT och testcykel-energi

Hej bloggen,

du har glömt mig och det är fullt förståeligt. Många gånger har jag tänkt att “det här ska jag hem och skriva lite om” och sedan har det blivit inget mer med det.

Nu ska vi försöka reda ut några saker som pågått i bakgrunden medan bloggverksamheten varit nerlagd. Jag vill helst skriva när det finns något vettigt att säga, eller ha ett tema (vill du läsa om något speciellt?) att följa i några inlägg som inte direkt handlar om mitt liv. I dagsläget finns det några roliga och speciella uppslag i pipeline, men tyvärr är mina möjligheter att skriva detaljerat om det fortfarande starkt begränsade pga. sekretess/fotoförbud/informationsbrist. Ungefär så här:

jih
Dubbelblindat. Ut ur det låsta skåpet kommer anonyma sladdar som kopplas upp i försökspersonernas ansikten. Sen kör man så man dör, ivrigt påhejad av två examinerade tränare med fäbless för uthållighetsidrott och lidande. Min multisportkollega Ulf Öjebo (som för övrigt ska se till att Bergstrand Brothers inte går vilse i skogen i sommar) beskriver det bra:

“De senaste veckorna har träningen varit helt styrd efter ett strikt schema. 3 intervallpass med fullt pådrag och två lugna långpass varje vecka. Intervallpassen är förlagda till Idrottslabbet på GIH och det är hårdkörning kan jag lova. det har mest varit 8-minuters intervaller och belastningen styrs upp för att flytta fram gränserna och ‘lyfta taket’.”

hoho
“I helvete heller… 3×8 minuter med två “physicians” som hejar på och uppmanar till mer pain and discomfort” (Ulf Öjebo)

I helgen var det mer halvhemliga uppdrag på agendan. Hängde med den här killen (och många fler) på Stockholms dramatiska högskola. Supercyklist.
grfhg

“The Toaster Challenge” ska jag inte säga för mycket om ännu, men inom några månader ska jag tillägna projektet ett helt eget inlägg. Än så länge finns det lite information att hämta på Ida Ingemarsdotter och Robert Förstemanns facebooksidor, men bakgrund och beskrivning får vi vänta lite med. Tillsvidare kan du fundera på hur länge du skulle orka cykla på 700 Watt, och hur mycket av den maxansträngningen som skulle krävas för att du ska få lite krisp på utsidan av frukostmackan. Sluta slösa med energi, spara på våra tillgångar! Stäng av, koppla ur, skifta ner. Earth Hour är inget som vi har en gång per år i syfte att göra smygreklam för diverse företag som snålsurfar in några goodwill-poäng…

Thanks for the great experience! Pics and informations coming soon!Back to Berlin and quickly to the next challenge! 󾮗🏻󾮖🏻󾭞🏻

Posted by Robert Förstemann on Saturday, April 25, 2015

Hur mycket energi behövs det för att rosta en macka?? Mycket kan jag säga efter att idag ha testat genom att skapa energi på en testcykel. Jag fick trampa som en tok! Trevlig helg! //Ida

Posted by Ida Ingemarsdotter on Friday, April 24, 2015

2 Comments

 • Svara maj 1, 2015

  Niklas Gavelfält

  Du lever inte som du lär =)
  3 av 5 pass är kvalitepass tack att du äntligen börjat fatta =)

  • Svara maj 2, 2015

   Frida

   13% av träningstiden är hård, 90-100% av VO2max. 68% (7,5 timme) med sträng order att absolut inte gå över 75% av maxpuls. Intervallprogrammet sträcker sig över 6-7 veckor (med viss progression och periodisering på mikronivå). Sedan en lätt vecka, därefter en ny fas. Det är säkert bara dumma forskare som fattar att det ovan beskrivna inte är att köra 90% hårt och 10% lugnt, månad efter månad. Du har väl en egen räkningsmetod som är rätt och det är fakta. Och där tog diskussionen slut.

Leave a Reply