Tullar, Tutti Frutti och Trötthet

Träningsläger. Ett substantiv med positiv såväl som fasansfull innebörd beroende på vem man frågar. För Durus är det givetvis ett rent nöje. Sällan får man nämligen äta så mycket godis på så kort tid och hänga med sina bästa vänner i en dimma av mjölksyra och skratt. I och med att laget är utspritt från Helsingborg till Boden krävs det att den tid som erbjuds tas tillvara på. I vårt fall innebär det att försöka forcera FIRO-cirkeln för att växa samman som lag (bilden stulen från: www.okakademi.se).

FIRO

Förra helgen sammanstrålade därför jag, Daniel och Claes i Stockholm  över en försvarlig mängd godis. Planen var att paddla och cykla oss genom natten mellan fredagen och lördagen. Förhoppningsvis kunde den sena timmen kompensera något för den i AR-sammanhang korta totaltiden.

 

Startskottet gick fredag 2000 vid Rålis med paddling runt Söder, ett lyft runt Skanstull och slutligen runt Djurgården med vändpunkt Lidingöbron. På hemvägen avnjöt vi Stockholm by night när vi lyfte runt strömmen. Dvs. Nationalmusem, Grand Hotel, Cafe Opera, Rosenbad och F12. Klädda i Svarta torrdräkter med båtar på axlarna utgjorde vi ett mycket moderiktigt inslag i festnatten. Bättre iläggsplats än nedanför F12 har jag dock inte varit med om på länge. Det är ju inte så vanligt med live-musik till paddlingen. Straxt efter klubbarnas stängning sladdade vi in hos Daniel för växling: kaffe och godis. Därefter blev det Ekerö med vändpunkt Stenhamra. Det bjöds inte på någon vidare soluppgång, däremot bjöds det på en hel del dimma, godis och ett frihjul med fullständigt frispel. Stod stilla i en lerpöl på fornstigen och lyssnade på ett nav som inte lät mig komma någonstans. Endast överröstat av en norrlänning som kom långt i sin FIRO-cirkel. Dock inte med oss i laget, alla höll sams. Däremot väl med sina SPD-pedaler…

bild 4

 

Samtidigt som tidigare nämnda F12 besökare började vakna och söka efter bakispizza var vi tillbaka vid utgångspunkten hemma hos Daniel. En och annan lärdom rikare, men en stor påse godis fattigare…

 

bild 1

Be first to comment