Håll till höger Göteborg! 

Härlig helg på västkusten med Göteborgsvarvet som höjdpunkten! 

Det var perfekt väder, solsken men inte för varmt. Som alltid är det trångt och svårt att försöka hålla en jämn hastighet. Att starta i 8:ans startgrupp var dock mycket bättre än förra årets 20. Men jag kan fortfarande inte förstå hur jag kan få så många människor framför mig som går, och som dessutom inte förstår att de ska gå till höger…  Planen var att försöka hålla 5.00 min/km tempo, men första fem km som är ganska kuperade i Slottsskogen och där dessutom är väldigt trångt gick inte alls som planerat. Klockan var nästan på 27 min när jag passerade 5 km. Det tog ganska hårt på motivationen, så försökte ställa om till att det ska i alla fall bli ett trevligt lopp och jag bör kunna slå tidigare års tider. Försökte öka på min favoritdel av loppet, efter Älvsborgsbron och innan Götaälvbron. Gott om publik, inte så trångt och utan backar vilket gjorde att jag kom ner till 5.00 fart enligt klockan och det flöt på bra. Riktigt tungt blev det först vid km 18, men då är det enkelt att motivera sig med att det är mindre än en kvart kvar. Sista kilometern var det trångt och jag kunde inte trycka på riktigt lika mycket som jag önskade. Min mamma som stod vid upploppet och hejade tyckte att jag såg för pigg ut när jag kom in. Och känslan från när jag sprang en snabb mil för några veckor sedan att jag gav allt jag hade infann dig inte riktigt. Så det känns som att det finns potential att kapa några minuter till på en halvmara med mindre folk och kanske lite färre backar. Jag har planerat in att springa Stockholm halvmara i september, får se om jag hittar någon innan dess som passar. Men det gav ett bra formbesked inför maraton om knappt en månad. Klockan slutade på 1.48.27 vilket är en halv minut snabbare än förra årets bästa halvmara som var i Gävle på platt bana. 

Göteborgsvarvet är mitt absoluta favoritlopp! Sådan härlig stämning och dessutom får jag alltid en hög dos av våra familjer under helgen vi åker ner.    

  Vinkar glatt till mamma vid 3 km  Efter loppet med min kära mamma   Nöjd Taggad inför loppet! Har haft struliga vader senaste månaden så har börjat springa med kompressionsstrumpor. Ser sjukt fånigt ut, men är behagligt så fåfängan får ge vika.

I veckan som kommer så ser jag fram emot att träffa tre nybörjargrupper som går årets kajakkurs och få dela med mig av min kajakglädje. Veckan innehåller även ett 30 km långpass, det ser jag inte riktigt lika mycket fram emot, men känslan när det är klart är helt klart värt slitet.

Ha en fin vecka!

//Sara

Be first to comment