EM-Brons, Lägerfrenesi, Kanottävlingar och Bildbomb

Gick ju faktiskt jäkligt bra nere på Ibiza och EM i Quadrathlon! Har ju vart iväg på en drös med läger dessutom se de blir några korta resumér + bilder.

Först! Om ni vill starta samtidigt som Sveriges och Norges elit i paddling, så har ni chansen nu på lördag i Norrviken Runt!

Skitcoolt! Så ni multisportare som inte kör AR-SM, upp och kör race! Ni tävlar ju i löp och cykellopp, så lika bra att paddla också! Finns ett par olika klasser, typ 15 och 30km. Men de fina är att alla startar tillsammans, så om man bara vill köra 15 så kommer man hänga med 30km-gänget första varvet! Går fortfarande att efteranmäla sig! www.norrvikenrunt.se

Nästa chans ni har är Göta kanal-loppet 30/5 www.gotakanalloppet.se/. Samma grej som ovan, chans att möta best of best!

Ja, båda är ju såklart uttagningstävlingar för landslaget i kanotmaraton, varför alla bra kommer dit :-). Så sign up!

 

Nu från Ibiza och Quad-EM!

Kort så fick jag en riktigt bra simstart (1500 meter) och hittade snabbt ett par fötter som jag kände igen som tysken Stefan Teichert. Eftersom att jag hade koll på lite gamla resultat så visste jag att han brukar vara en av de snabbaste simmarna i Quadrathlon, så jag försökte bara hänga i och det gick fint! VM-medaljören i kanotmarathon Albert Corominas kom upp ur vattnet drygt en 60 sek framför en fyra man stark klunga, där jag var upp ur vattnet som trea totalt. Blev dock omsprungen under växlingen och gick ur som 5:a på cykeln.

Cykelbanan (40km) var betydligt hårdare än väntat (fanns typ ingen information innan tävlingen om banorna) och det var 7 varv! med totalt 65 höjdmeter för varje varv. Upp ena vägen och ner andra i stort sett. Tappade såklart massor (cirka 10 min) på Fransmannen Laurant Martinou (kört massa ETU, ITU i triahlon och kvalat till Hawaii bl.a)  som gick ut som ledare på paddlingen.

Hade haft lite krampkänningar under cyklingen och fick ta det väldigt försiktigt första varvet av två på paddlingen (skulle vara 7km men var cirka 5,5km) för att låren inte skulle krampa ihop. Andra varvet gick bättre och jag tog placeringar, bl.a. paddlade jag om fransmannen under andra varvet. Det ska sägas att jag hade “gett upp topp 6-placering” redan under cyklingen, då det kändes som jag tappat allt för många placeringar…

Ur kajaken och båda låren blir sten och totalkrampar. Haltar stelbent till växlingsområder, stretchar ut lite, försöker springa. Går riktigt knackigt första 4km och löpbanan som är riktigt tuff med många höjdmeter och grov terräng gör det inte lättare. Springer på så gott jag kan, känner att jag iaf inte har problem med energi eller några direkta problem med värmen (25 grader i skuggan och stekande sol). Det som sätter stopp för en bra löpning är låren som är kaputt.

Kommer i mål och Stefan (tysken) och Laurant (fransmannen) ställer sig med mig o börjar posera för tv-kameran o ja fattar ingenting. När de sen säger att vi ska hålla upp våra fingrar o ja ska visa tre fingrar så frågar ja Stefan vad som hänt. Jag hade visst blivit trea! Coolt!

IMG_7021 - Kopia IMG_7035 - Kopia IMG_7076 - Kopia IMG_7147 - Kopia IMG_7195

 

Paddel Camp Malta med Kajakcoachen.se

Var ju iväg och höll ett paddelläger på Malta med Kajakcoachen.se där jag hade Björn Granstedt med som hjälptränare. Var tio grymma deltagare och det blev ett hur grymt läger som helst! Bra väder, fina paddelförhållanden, grymt god mat och fina surfskis (nelo ocean viper, 55-breda) som passade perfekt för att paddla med perfekt teknik och för bra träning!

P.s. Jag arrangerar ett nytt läger på Malta 31/10 – 7/11 och det finns lediga platser!

malta blogg malta blogg2 malta blogg3 malta1

 

 

Efter Malta så var det dags för eget läger på Mallorca!

Blev Mallis för 5:e året i rad och tredje tillsammans med min Bella! Blev fina träningsdagar inför Ibiza och Quad-EM. Fokus cykling och simning, blandat med paddling och löpning.

IMG_6763

IMG_6852

IMG_6917

 

Hunnit med att kolla in Åre Pre Race uppe i Stockolm!

Grym gratis träningstävling inför Åre!

åpr

åpr2

 

Direkt efter ÅPR så arrangerade jag nästa träningsläger, Multisport Camp Kilsbergen med Kajakcoachen.se och SwedenTraningCamps.se

Helgläger med inriktning mot Åre Extreme Challenge, som kördes i fredags till söndags, där vi hade tre fokusdagar. En löpdag (backe), en paddeldag och en cykeldag. Vågar säga att det var Sveriges kanske bästa träningsläger coachingmässigt! Jari Palonen som löpcoach, jag som kajakcoach och Annie Söderberg som MTB-coach!  Var 16 sjukt grymma deltagare som sög in varenda tips! Grymt kul och det blir ett nytt läger till våren, helt klart!

IMG_7985

IMG_8606

 

Några veckor innan dess så arrangerade jag med SwedenTrainingCamps.se – Sweden Triathlon Pre Camp, bara för tjejer!

På plats hade vi en av Sveriges absolut bästa triathleter som coach, Annie Thorén! Blev även det ett superlyckat läger med riktigt härliga deltagare! Om två veckor så är det dags för ett nytt triathlonläger där även Maria Larsson från Team Sweden är med som coach. Håll utkik efter ett simläger i höst!

IMG_5689 IMG_5775

 

IMG_5889

IMG_5918

IMG_5990

Be first to comment