EM i Quadrathlon, imorgon söndag 09.00!

Vad fan är Quadrathlon?!

Ja, eftersom att ingen svensk (vad jag vet?) kört det förut så kan de vara svårt att ha koll på…

Det är alltså triathlongrenarna, med tillägget paddling! En relativt liten idrott, där de flesta som bedriver sporten kommer från England, Tyskland, Spanien, Ungern och Slovakien. Idrotten körs, precis som triathlon i ett antal olika distanser, där det finns sprint, medel- och långdistans.

Jag tävlar alltså imorgon i EM i Quadrathlon (på Ibiza) och det jag ska tävla i imorgon är medeldistans, där sträckorna varierar något men imorgon är det följande som gäller:

1500m simning

42km cykling

7km paddling

10km löpning

Finish!

 

“Men är du med i landslaget, eller vad?! öh…”: Det är en öppen tävling och liten sport, så jag har tagit ut mig själv till “Svenska landslaget” och kör såklart i Sveriges färger!

IMG_6917

Jag kommer från tio dagar på Mallis, men skulle säga att formen är precis som den brukar för mig så tidigt på säsongen, dvs inte super. Även om det var cykelfokus på Mallis, så är det fortfarande min största akilles.

Paddlingen har jag haft rätt stora problem med sedan 24-paddlingen och därför inte paddlat så mkt, sen dess. Men det kändes åtminstone bra imorse när jag testade surfskin jag hyrt!

Löpningen har känts bra senaste tiden, men jag har sedan i september haft fokus att ”bygga upp” och därför i stort sätt bara sprungit i distansfart. Dessutom har jag sedan ett par dagar en känning av ”plantar faciit” så vi får väl se.

Det som egentligen känts bäst senaste tiden är min simning. Även om jag inte vart supernöjd med nya våtdräkten som känts konstig, så har de ändå känts som jag gått framåt. Så de ska bli kul o se hur de går!

IMG_6763

Glömde såklart att säga att cyklingen är på HELA 7 varv och 450 höjdmeter! Halva varvet upp o andra ned. Dvs ingen bana som passar mig :-s. Löpningen är på stig/trail och 1/3 obanat stenstrand…

Nej, nog nedsnackat om mig själv!

Följa mig kan man göra på:

Facebook: Kajakcoachen.se

Instagram: Kajakcoachen

Twitter: DannyFlash85

 IMG_6831

Be first to comment