E=mc2 eller ren njutning=C3H5O3+C8H10N4O2

Det sägs ju att Alfred Es ekvation förändrade världsåskådningen inom naturvetenskapen. Det mycket få vet är att när man eftersträvar att på cykel framrycka med ljusets hastighet i kvadrat så krävs det koffein för att återgå till fast form. Biprodukten av denna oheliga och lätt okulta förening är tvivelsutan ren njutning. Som sådan är alltså maxtest något som gynnar en i grunden korrupt individ. Den sk “dopaminjunkien” är ett ypperligt exempel på en sådan individ.

De senaste veckorna har helgerna haft ett ganska likt mönster: lördagarna spenderas i mtb spåret med teknikträning och söndagarna spenderas på landsvägen. Effekten har blivit extremt korta explosiva intervaller på lördagen och lång tröskelcykling på söndagarna. Givetvis har båda passen avslutats med gemensam kaffe.

Igår var det dags att återigen ta mtb leden vid fiskartorpet i besittning. 2,44km lekpark strösslad med vitsippor och barr. Efter uppvärmning klev vi på kurvtagning vid en hårnålskurva med uppförslut och lite rötter ett tiotal gånger, därefter den rotiga och knixiga stigningen nedifrån vattnet och upp i riktning mot parkeringen innan den sticker nedför hoppbacken. Runt tio gånger körde vi, med olika väg- och växelval var det riktigt spännande att försöka optimera laktatnivån och den innestående koffeinkvoten.

image-1

Väl därefter körde vi ett maxvarv innan det var hög tid för cafe Nerooch en dubbel återställare i eftermiddagssolen. Troligtvis var vi de nöjdaste gästerna, även om vi även var de smutsigaste.   image-2

Be first to comment