Så nöjd!

47.09 på Kungsholmen runt 10 km idag. Så nöjd eftersom det är en förbättring av personbästa med 24 sekunder, att det dessutom sker tidigt på säsongen känns fint. Bådar gott inför kommande lopp!

Roligt tävling, lagom mycket folk och kul att springa runt Kungsholmen där jag så ofta springer när jag tränar. 

Målet var att ta mig under 50 min (vilket jag inte lyckades med på premiärmilen), så försökte hålla mig under 5.00-fart i en fart som kändes okej. Det flöt på bra och blev kämpigt först vid 7 km. Vid passeringen av 9 km skylten ville jag lägga mig ner på gatan, så trött. Sista kilometern var fruktansvärd. Dessutom kollade jag fel på klockan eller räknade fel vid 8 km någonstans och fick för mig att det fick väldigt dåligt, inte någon bra motivation. Men kämpade på med tankar “mindre än fem minuter av ditt liv, kom igen nu, det ska göra ont att vara snabb”. Så nöjd när jag insåg att jag klarat av att slå min tidigare bästa tid på 10 km som var ifrån i höstas. Förstod det först de sista hundra meterna. 

  Hittade min snygga kompis Ella i startfållan. Hon lyckades med bedriften att vara lika snygg när hon gick i mål. 

 Kunde bara ta bild i selfie-läge eftersom det kommit in fukt (svett) i kameralinsen på telefonen, så här är ett försök att fånga Isabellah Andersson när hon är på väg in i mål och vinner SM i halvmaraton. Coola kvinna! Hon syns längst upp till vänster i röda shorts och gula strumpor. På bilden min kära vän Hanna som jag brukar springa tillsammans med.

  Så nöjd!! Känns lite att äntligen ger mycket träning resultat. 

Det var dessutom höga halter av björkpollen ute idag. För fyra år sedan (och så länge tillbaka jag kan komma ihåg) kunde jag knappt vara ute under maj månad. Svårt med andning, röda ögon och snorande. Dessutom jättetrött. Att springa ute skulle aldrig gått. Idag persar jag på milen. (Se mitt förra inlägg för lite mer info om min allergibehandling) Började nästan gråta när jag ringde upp min mamma och berättade. Fuck you pollen, du styr inte längre min vår! 

Ha en fortsatt skön helg!!

//Sara

Be first to comment