Sprang den nya dragningen för blodomloppet

På grund av vägbygge har banan för blodomloppet i Uppsala ändrats. Istället för att det är svagt utför sista två kilometrarna är det två branta nedförsbackar och en lång seg uppförsbacke. Jag har ju känt att jag kan klara att springa under 47:30 men i och med den nya bansträckningen har jag känt mig osäker.

Idag sprang vi nya banan för första gången med löpgruppenni. Vi hade bestämt att det var fri fart och mitt mål var att ligga på hårt för att se hur jag skulle reagera, jag har ju aldrig sprungit en mil på tävling så jag vet ju inte riktigt hur snabbt jag kan springa. Jag höll 4:40 fram till dem första långa backen som kommer efter 4 km. Strax före backen släppte Tobbe och vi var tre kvar. De andra två, Linnea och Erik sprang lite hårdare i backen än vad jag hade tänkt göra. Ett tag tänkte jag släppa och springa ifatt dem sen men jag valde att hänga på. Väl uppe på åsen gick jag upp och drog igen men orkade inte öka så båda hängde på. Km 5-8 var jobbiga men jag låg först och drog. I sista backen drog Erik ifrån men jag kom ifatt i nedförsbacken efter. Sen sprang vi tillsammans sista biten och klockan stannade på 47:41 på 10,1 km. Linnea kom 20 sekunder senare. Tobbe valde att vända när han släppte så han tog emot oss i mål.

Nästa tisdag är det race och då ska jag under 47:30!

  
Nya banan.

Be first to comment