Tougest och massa backe.

Nu är det inte långt kvar till åre och eftersom min form är usel så måste jag öka så i måndags började jag köra lite hårdare. Har ju sprickor i 2 revben och trasiga hälsenor men nu finns ingen tid att vänta ut dom att läka.

Så jag körde backe söndag. måndag och tisdag tävlade backe på torsdagen. RBT (rogers bergstävling) sjukt rolig tävling som alla som tänkt köra åre borde köra.

Har ju börjat köra med en av sveriges bästa bergslöpare för att få sparring. Han har börjat lära mig köra med stavar och det är sjuk teknik med det och jag har mycket att lära. När jag sprang upp för hammarbybacken så gick han om mig och va 30 sekunder snabbare upp än mig. Men som sagt han har tävlat i landslaget många år i just detta.

Så RBT är en tävling i hammarbybacken där man springer en runda på ca 2 km 5 varv och man startar på botten av hammarbybacken och går imål på toppen. så 6 ggr uppför. Sjukt jobbigt men kul. Och Min bästa tid från ett år tillbaka va ca 45 min och denna gång provade jag stavar och det va sådär. håller fortfarande på att utvärdera. det är ju ca 1600 m löpning ner efter varje backe vilket betyder släpa på stavar massa nerför och det är inte optimalt när det är så kort uppför. Jag fick typ 46,15 så jag är långt ifrån form.

Vilade i fredags för att jag skulle köra toughest i lida på lördagen.

Kom dit visste inte när jag skulle starta men fick reda på att jag skulle köra elit heatet vilket jag fick reda på 5 min innan start så jag missade den starten.

Så jag startade då isället i elit qalifyer och tog ledningen direkt. va inga bra löpare med där så första 5 km hade jag knappt gått hårt och hade ändå redan fått 2 min ledning. NU började problemen!!! Första svåra hindret är ca 6m högt rep som dom med teknik kör med benen jag utan teknik bara armar benen rakt ut och dra sig upp med bara armarna. det gick ok. Men efter det var mina händer armar och underarmar helt körda!! Efter det kom såna klätter grejer hela tiden och dum som jag va ville jag försöka klara varje grej istället för bara ta straffet och vinna massa tid och kraft på det, men såg det som sjukt bra träning på såna hinder och jag tappa ca 10 minuter på alla missar och strul. kom totalt ca 35a och då var bla världensbästa på plats som aldrig har förlorat en tävling. Men inta han ens klara alla hinderna vilket jag tycker då att dom är lite för svåra.

Men sjukt kul tävling om man ser allt som bara kul utmaning. Men rent jobbighets mässigt va det för tekniskt svårt så det vart för mycket vila på hinderna och inte alls lika jobbigt som tex tough viking.

Här är lite kort och en cool film.

20150523_134329

20150523_134349

20150523_134631

20150523_134450

Be first to comment