EM-toppning och mini short track maraton.

Dagarna med EM-toppning och förberedelser har bara rullat på här i Nyköping. Jag tycker om att träna hårt och guldgänget här gör att jag pressar mig bra på träningen. Passen får helt enkelt bara bli lite färre nu.

 

Här har vi avslutat med 10min intensiv magträning. Moa, Jag, Alva, Johanna


Idag passade jag på att tajma in det sista hårda syrapasset innan EM med en short track maraton tävling i Vaxholm. Short track marathon är en relativt ny gren som innebär fler lyft och kortare paddelrundor. Vanligen är det ca 8km totalt med 4 lyft. Vaxholm hade lagt upp för en minivariant av detta som innebar 2,8km och 4 lyft! Klockan 07 packade jag kanoten och åkte mot Vaxholm där det kördes heat och final. 

   
 
För min del kändes det extra bra att köra ett sånt här lopp veckan innan EM. Bansträckningen  finns inte internationellt och pressen att prestera blir mindre. Hur som helst arrangerade Vaxholm en grymt kul tävling och jag fajtades om segern mot Linnea Stensils(en av världens bästa sprintkanotister.) Jag slutade 1a efter två riktigt hårda och syrasmakande lopp 🙂

 

Foto: Evelina Menning

  

Foto: Martin Nordstrand

 

Be first to comment