Inställt VM, multisportsäsong och lite till…

Det blev inget VM i Quadrathlon på långdistans…

Efter EM på Ibiza, där växlingsområdet var på en strand och löpningen var i grov terräng lyckades jag få några skavsår. Jag försökte hålla dem rena, men med en 36h hemresa och dålig miljö för fötterna så blev de till slut infekterade. Vilket ledde till att jag varken kunde springa eller cykla på tre veckor.

Vilket gjorde att jag kände att de var lite lönlöst och dyrt att åka ner till Tyskland för att tävla i dålig form.

blogg 14

Så här såg det ut först…

blogg12

Så här såg det ut när det började vända o bli lite bättre.

 

Race for Heroes

Istället valde jag att ställa upp i multisporttävlingen Race for Heroes. Den var lite kortare och det kändes som att jag kunde köra den utan några större krav på mig själv.

Roligt nog hörde Thule Adventure Team av sig och ville ha med mig i teamet till tävlingen. Svårt att tacka nej till ett sånt lag och deras krav på mig var i samma nivå som mina egna krav, dvs ta sig igenom. Vilket passade bra.

 

 

blogg2

 

Hedersvärd tävlingsdress

blogg9

På FÖRSTAVÅG på duktige multisportpaddlare Christian Ericsson

Det blev en annorlunda tävling där lagtaktiken var att jag skulle ta det lugnt till en början. Så under första varvet (7km) drog jag inte en meter, istället var det Christian Ericsson som gjorde allt jobb. Det enda jag gjorde, var att en gång gå ner från förstavåg till bakvågen för att sen trycka till och upp på förstavågen igen. Så skapar man kaos i ett annars statiskt bakvågståg och hela fältet var plötsligt splittrat… Jag har bevisligen inte lyckats med mitt jobb att lära multisportare ligga på våg eller paddeltaktik…

Tävlingsmässigt gick det helt ok. I lyftet efter första paddelvarvet drog jag och tog en tvåminutersledning till cyklingen. Cyklingen gick helt ok, men cyklade fel ett par ggr. Tyckte det rullade på helt ok, men tiderna visade att det var riktigt illa. Jag måste träna cykling helt enkelt.

Löpningen var rätt trög i början, men efter cirka 6 km började jag komma igång. Relativt platt bana som passar mig och gjorde negativ split vilket alltid är skönt. Tappade cirka 12 min på toppen på den 17 km långa löpningen vilket kändes helt ok med tanke på noll löpning på 3 veckor.

 

Föreläsning och Träningsläger

Hunnit med och arra sista Sweden Triathlon Camp – bara för tjejer, tillsammans med Annie Thorén och Maria Larsson. Blev ett väldigt lyckat triathlonläger! Vi kommer tillbaka!

blogg7 blogg6

Två bilder från triathlonlägret i vackra Borensberg

blogg10

Höll även en föreläsning för cirka 150 cyklister under Vänern Runt. En crash course i träningsplanering.

blogg13 blogg4 blogg5

Även dragit av årets Paddelläger i Borensberg! Vi lyckades återigen pricka maj månads bästa helg vädermässigt! Blev återigen höjdpunkten för säsongen och paddellägret i Borensberg är min absoluta favorit av Kajakcoachen.se alla jobb! Vi kommer självklart tillbaka nästa år, kanske med fler platser och coacher, kanske med fler läger!

 

Premiär i Swimrun

Anmält mig och min gamle vapendragare Jacob Holst (tävlat i landslaget tillsammans och körde SS2a på Seamasters förra året) till Höga Kusten Swimrun! Det blir bådas första swimrun-tävling och det är verkligen efterlängtat från mitt håll. Ska bli hur kul som helst. Tyvärr hinner vi bara få till ett pass tillsammans innan tävlingen som går den 18 juli, så de får gå som de går. Ska bli grymt kul iaf!

Passat på att simma lite under midsommarhelgen i sjön Åländern ute hos tjejens föräldrars stuga.

IMG_20150620_112022IMG_20150619_223001IMG_20150612_202445

Jag och Jacob gör en klassisk “Jacke & Danny-posé”

Be first to comment