Race for heroes

Nu är det dags att se hur risigt träningen har gått med tanke på alla skador med hälsenor och srickor i revben och olika stäckningar. Dax att möta dom bästa i race for heroes i karlsborg. 15 km paddling, ca 42 cykel och 17 löpning.

Första tanken att detta skulle passa mig bra inte så teknisk bana, bara köra. löpningen var det hinderbana men inget som störde.

Jag hade bara vilat fredag och tog detta bara som en bra träning, denna vecka körde jag 2 hårda pass både måndag och tisdag och onsdag bara paddling och torsdag backe och sen direkt 2 tim cykel och torsdagen vart det väldigt lite backe innan mtb för benen var helt körda sen måndagens och tisdagens pass.

Så jag vilda fredag packa bilen och drog tidigt på lördagen ner till karlsborg, efter en mil på väg knep det sig i magen fan!! packa farsan paddeln som jag sa???? hoppa hur och kolla i skåpet på bilen. NEJ!!!!! FUC…. ringde han och var galen och skällde ut och fick vända hem igen.

Nu stressigt som fan och öste på men hann i tid och kom precis till genomgången.

Denna tävling va springstart, alla va helt galna och så trångt så man fick inte ner paddeln och preicis där jag starta stod han som filma ville bara putta ner han i vattnet!

Men men kom iväg typ sist med helt vattenfylld båt och länsen stängd! börja fippla men struntade i det. började jaga och kom ikapp 4e klungan där jari va med och jag låg där en stund innan jag börja jaga 3e klugan och kom ikapp men hade svårt i kurvorna och tappa varje sväng. Innan vi skulle växla va jag hack i häl jari hade droppat ca 40 sekunder bakom.

Perfekt tänkte jag. kan jag ta hans rygg på cyklingen. (i efterhand sååå dumt!) Min växligar går alltid långsamt tyvärr. Jag borde ökat och hängt på grabbarna från outdorexperten det va dom som låg i min klunga på paddlingen. Jag drog iväg och då va dom redan borta. Nu då var fan ska jag! jag vart visad rätt men hade tappat mycket. 5 sekunder senare kommer jari och jag försöker hänga på. Gick inte mina ben va stumma efter kalla vattnet men efter några km kom ett tekniskt parti och jag hade nästan kommit ikapp jari och ser ett vatten hinder som jari drar rakt över och han flyger över styret och jag hinner precis bromsa och springa över. nu började vi jaga och kom ikapp 2 st som vi höll ihop med en stund innan det vart kö på en singeltrack och dom fick lucka på jari och jari 10 sekunder på mig jag kämpade men kom ikapp lite innan jag krascha i en skog och tappa 30 sek till. Både jari och jag såg hur grabbarna från outdorexperten och några till bara låg på rulle och turades om att köra men helt kört att ta ikapp det själv på denna banan vi borde varit där ! =)

i jakten hinner jag krasha igen och tappar lite till. men mot slutet blir det rörigt med alla band och kurvor så jag kör lite fel men jari kör mer fel och vi kör skit sura sista biten in till växlingen ihop. som vanligt gör jag en seg växling och jag drar iväg. FAN!!!! glömde hjälmen!!! stanna och slänge tillbaka den mot min plats. jari får 150 m och jag har sjukt sega ben och känner hur energin är helt borta. jag åt bra i växlingen men det tar en stund tills den hjälper.

Efter sjukt dålig fart både för jag är i kass löpform och körda ben och ingen energi så tappar jag lite hela tiden på jari men ändå kommer jag ikapp en efter en och vid varvning börja jag må bättre och tänkte nu softar jag lite sen öser jag sista 6 km. jag tar mer folk och sista 3 km snittar jag kanske 3,45 fart ville bara det skulle fortsätta så jag kunde ta fler och fler.

Under loppet var jag aldrig över 140 i puls vilket säger mycket om hur klen kropp jag har jämfört med hjärtat. Och benen efter loppet va ok efter ett ultralopp är det mycke mycke mycket värre! Kände att jag sträckt låret lite men ingen fara.

Jag kom aldrig ikapp jari och vet inte vilken plats jag fick men fick massa att analysera och träna på och med tanke på skit skador mm och sjukt hård vecka så kanske jag inte suger så hårt som jag trodde. paddla ok cykla nästan som jari som är duktig. och sprang ok. sluta krascha snabba växlingar och ha tur med rätt ryggar så hade jag varit typ topp 5.

Så hem och träna i morgon är det träning igen!! =)

Be first to comment