EM rapport

Hej! EM är över och jag är åter i Sverige efter att ha besökt fina Slovenien. På instagram och Facebook beskrev jag mitt EM med följande ord:

“EM är över för den här gången. Jag och Emma gick för medalj och kommer hem med en 7e plats. 

Det var ett intressant lopp, vanligen är vi 15-20 nationer men till detta lopp var det bara de allra bästa med(alla båtar har aktiva som vunnit EM- eller VM-medaljer). Vi paddlade i 36 grader, jag hade krampkänningar i trapezius efter 6km. Vi var paddelstarka och trots lite halvtaskiga upptag paddlade vi hela tiden i den klunga om 5 båtar som slogs om bronset.

Inför sista lyftet kom vi in som 3-4 och hade en lucka bakåt, vi hade ett perfekt upptag dock enorma mängder vatten i kajaken(jag hade inte hunnit pumpa ur). Vattnet gjorde kajaken orimligt tung och när det for framåt så tappade vi båten(för mycket vatten,för tungt,för mycket syra), vi fick tömma ur och blev 7a i stället för att spurta om bronset. Nu åker vi hem och imorgon ligger jag på startlinjen till sprintSM”

   

Foto: Danny Hallmen


  
  

Foto: Danny Hallmen

      

Det är mycket som ska klaffa, tankarna på land, taktiken, formen, vattenmängd i kanoten, vändningarna osv osv. Denna gång hade vi inte helt marginalerna på vår sida. Det är okej. Men jag vill ha mer.

 
Efter tävlingen gjorde vi en dagsvandring upp på Debela pec(2015m höjd), det är härligt att få möjlighet att även njuta av fin natur när man är på ett så fantastiskt ställe. Särskilt eftersom att utsikter är min top 1 bästa sak! 🙂

   

Att vara en del av det svenska maratonlandslaget är jättekul! Danny och Björn, våra kaptener, gör ett toppenjobb och trots spända nerver peppar vi aktiva alltid varandra. Det är en härlig och trygg miljö att vara i!

Tack gänget och särskilt tack Emma(K2 partner in crime) för ett kul EM! Nu återgår jag till att paddla sprint SM som också börjat riktigt bra.

  

Be first to comment