Hälsning från Bergstrandbilen, mot Övik!

Det här har jag knackat ihop i bilen mellan glada Hudik och Sundsvall. Den här gången blir det ingen träningslära med fysiologi light utan en intervju med ingen mindre än en Bergstrand!

berstas
Hej Mårten! Titta vad taggad han är. Vet ni varför? Jo vi är på väg mot Höga Kusten för swim run! Så vad har hänt sen senast det begav för Bergstrands här på bloggen, i april (april din dumma sill)? Keep on reading…

Vi börjar med AR-SM, Kristi Himmelfärd i Göteborg. Hur var träningen och förberedelserna inför SM, debut med nya laget Team Bergstrand nu med Ulf Öjebo och Marie Nilsson (tidigare Polarpuls/Team Stockholm Extreme)?
– Toppen! Här var det toppen! Vi körde nästan ingenting innan, alltså AR-träning. Jag körde bara tröskelpass och Uffe körde sina CP-pass (deltagande i syrgas-träningsstudie, min anm.) och Jakob körde massa distans. Men litade på skallen, och Uffes kartläsning. Det var kul, kul premiär! (Silver efter Thule, min anm.)

Sen skulle ni swimma och runna lite, eller hur var det? Utö Swimrun, det var väl swimrun-premiär för Team Bergstrand?
– Vi var dumma innan… som bara simmat typ två gånger innan. Och vi borde ha haft handpaddlar, på tävlingen. Sextonde plats, annars hade vi typ varit topp 10.

Men annars då, fick du blodad tand?
– Ja det var fett kul! Annars skulle jag inte kört den här skiten… haha (Höga Kusten Swimrun, mer om det snart.)

Och Åre, en liten kommentar om det innan vi fortsätter prata om swimrun?
Bluupp (tumme ner). Renovera inte tre veckor i förväg… ba’ gör’t inte! Backträningen var bara tre ton bruk nerför fyra trappor, paddelträningen var att slå ner väggar, löpträningen var att kånka upp 20 kvm väggmaterial för fyra trappor.

Den riktiga träningen då, jag försökte ju snickra ihop ett litet räddningsprogram…?
– Aaa, det funkade första 1,5 veckan, sen började jag bli lite sliten, ny lägenhet och flytt och renovering och jobb gick inte riktigt ihop med en Åre-satsning.

Så hur gick det, var det något som funkade?
– Nää… (skakar på huvudet) Grisa för att hänga med på paddlingen, sen grisade uppför som väl inte gick jättedåligt men utför gick det jättedåligt, och cyklingen gick piss. Då var det redan kört… Nästa år så… ska jag inte röra en skruvdragare, förrän augusti…

jari
Okej, men nu sitter vi här i bilen och taggar för Övik! Hur har du laddat med din lagkamrat Jari (för tillfället ”driving our car Like a Boss)?
– Vi har simmat asmycket och sprungit asmycket!
(Spelat TV-spel, kollat på HeMan… mumlar Jari bakom ratten)
– Kollat på swimrun på Youtube…
(Läst boken ”Allt du behöver veta om swimrun”, ”Så funkar det” – Jari igen)
– Ätit choklad (Mårten gräver djupt i 200-grammaren Mmmmmarabou)
… och testat handpaddlar! Jättemånga olika.

Vilka är era styrkor på lördag?
– Gillar och springa stökig terräng..

Och vad är målsättningen?
– Pallen!

Vad har du för förväntningar på tävlingen, på helgen?
– Det ska bli jättefiiint! Bra miljö, bra arrangemang, varierad bana…

Och lagkompis Jari toppade upp med dubbla simpass igår (tors), låt oss höra vad han förväntar sig av helgen.

Har Jari något att tillägga om helgens drabbning med en broder Bergstrand, hur hamnade du här?
– Hoppade in i ett mörkt hål och kom ut här… (hehe)
Jag tyckte tävlingen såg kul ut, så jag kontaktade Micke och frågade om det fanns ”någon ledig”, sen tog det bara 1,5 dag så var det fixat. Han är ju bra på att göra tävlingar Micke, det blir bra inramningar, det känns proffsigt. Kul att göra. Det är min första swimrun-tävling, nånsin.
Ja vi är ju inte det mest rutinerade laget (Mårten).. tror jag gjort 10 pass, sammanlagt, med Utö..

jhj
Då så, närmare än så här kommer vi inte just nu och i egenskap av spurtpris-övervakare och båtfunktionär ser jag fram emot att se grabbarna köra hårt genom Höga Kusten på lördag!

Be first to comment