Racerapport – Höga Kusten Swimrun

Så var min första swimrun avklarad!

Jag körde som tidigare nämnts tillsammans med min gamla vapendragare i kanot, Jacob Holst. Ett träningspass hann vi med tillsammans innan. Men jag kände mig iaf i bra simform och Jacke i bra löpform!

Utan att ha allt för bra koll på var o ens nivå i de olika momenten så var den spontana tanke att jag skulle dra på simningen och Jacke på löpningen. Taktiken i övrigt var att ta det ganska lugnt i början och sen trycka på om vi hade krafter kvar när det var 15km kvar.

Kvällen innan och morgonen bjöd på sedvanlig materialångest. Kanske lite extra nu när ingen av oss hade riktigt bra koll…

Vädret visade sig skulle bli riktigt hårt. Jag tyckte mest de skulle bli kul med stökig simning och såg framför allt fram emot de värsta simningarna på den 30km långa löp- och 6,7km långa simbanan.

IMG_2820

Pan’s Labyrint på startlinjen…

 

IMG_2830

Mårten Bergstrand som jag körde tillsammans med på SM i Adventure Racing förra året, körde iofs ett swimrun-moment under den tävlingen tillsammans och körde bra. Under denna tävling körde han tillsammans med Jari Palonen. Här visar vi lite kärlek innan start…

 

IMG_2839

Starten gick och vi stod långt framme…

 

IMG_2848

Stökig start och jag har fått en riktigt fin fläskläpp, från en fin hälkick. Tappade dolmen iom den incidenten, men var ändå uppe bra på stranden…

 

Efter starten rullade racet på som planerat och bra. Det blev lite jojo första tredjedelen då vi tappar lite i löpningarna, men simmar om många lag. I samma veva får vi reda på att banan gjorts om mitt under racet. Vinden och vågorna är för starka och stora vid de kommande simningarna.

11738071_707613239383370_2091561598898532821_n

Banan bjöd på tuffa, men roliga simningar! Foto: Peder Sundström

 

Ändringen av banan var momentalt en stor besvikelse och vi som sett fram emot de kommande tuffa och långa simningarna förstod att vi skulle behöva forcera den tuffa terräng vi just löpt. De partier vi var lite svagare på. Det blev en stor mental dipp, vilket förstärktes när energistationen vi tidigare passerat tagits bort…

Väl i målområdet får lagen reda på att det blir en extrarunda på cirka 15km. Även om det var tufft så fick jag upp tempot och började känna mig piggare. Härifrån blev det mestadels stig och grusvägslöpning och ganska ensamt både bak och fram. Men vi försökte hålla uppe tempot så bra vi kunde.

I mål på 9:e plats i herrklassen och 1:16 efter segrande Swedish Armed Forces Adventure Team med Lelle Moberg och Daniel Hansson.

Även om banan ändrades och det var tufft just då så var det säkerhetsmässigt rätt beslut, vilket ska ge stor cred till arrangörerna! Höga Kusten Swimrun uppfyllde dessutom mina förväntningar om swimrun och det var grymt kul!

Nöjd med första loppet och riktigt kul att köra med Jacke!

Förhoppningsvis blir de fler race!

IMG_2882

Jag och Jacke på målrakan…

 

IMG_2883

 

Stökig simning!

IMG_84231

 Nöjda lagmedlemmar!

 

Lite bilder från målgång!

IMG_2890 IMG_2892 IMG_2914

Be first to comment