Anmäld till IRONMAN Kalmar 2016!

Hej!

Det här blir mitt första inlägg här på Multisportbloggen!

Jag bestämde mig redan för ett halvår sedan, så idag satt jag förstås redo framför datorn klockan 16 då startplatserna till nästa års IRONMAN Kalmar släpptes. Klockan 16:10 var jag anmäld och nu har jag alltså ett år och fyra dagar på mig för förberedelser inför mitt största kraftprov hittills: 3,86 km simning, 180 km cykling och slutligen den klassiska marathondistansen i löpning. Sjukt!

Tanken är att jag här på Multisportbloggen ska berätta om vägen från idag till den 20 augusti 2016 klockan 23:15, då jag förhoppningsvis har passerat mållinjen i Kalmar.

Jag som skriver detta heter Aron och är en glad och ganska ambitiös motionär. Som så många andra av dem som bestämmer sig för att prova på triathlon “kommer jag ifrån” en av de tre grenarna. För min del är det löpningen som jag har ägnat mig åt under några år nu. Det har blivit en handfull marathon, några Lidingölopp och ett gäng halvmarathon under de senaste åren, bland annat. De senaste två åren har jag ökat intensiteten och blivit mer strukturerad i min träning. Hittills denna säsong har det lett fram till att jag klarat av milen på 37.34 (Kungsholmen runt), halvmaran på 1.24 (Göteborgsvarvet) och maran på 2.58 (Tromsø Midnight Sun Marathon).

Vad gäller simningen och cyklingen är jag dock en total nybörjare. Jag kan endast simma bröstsim, men har anmält mig till en grundkurs i crawl som inleds till veckan. Jag äger ingen cykel och har hittills inte cyklat annat än till/från skola och jobb. Just detta är dock en av de viktigaste anledningarna till att jag vill prova på triathlon och IRONMAN – jag vill prova på och lära mig nya idrotter och jag vill bredda min träning bort från enbart löpningen (som ju sliter mycket på kroppen). Andra viktiga anledningar är utmaningen i sig och tillfredsställelsen i att ha ett krävande projekt att arbeta och sträva mot.

Till vardags är jag riksdagsledamot och jag lever tillsammans med Sara, som också bloggar här på Multisportbloggen. Hon siktar också mot IRONMAN och tanken är att vi ska göra denna resa tillsammans.

Hoppas att ni vill följa med på detta äventyr. Jag återkommer strax!

/Aron

 

ironman anmälan1

Anmäld! Den 20 augusti nästa år gäller det!

 

Be first to comment