Första “simpasset” på vägen mot IRONMAN Kalmar 2016!

Ett liten sak kan tyckas, men ändå ett ganska stort steg för mig på vägen mot nästa års IRONMAN Kalmar. Ikväll startade nämligen grundkursen i crawl vid Eriksdalsbadet, som jag går de kommande åtta veckorna. Vid första passet idag fick jag och mina fem medsimmare öva på benspark i magläge, benspark på rygg och benspark i sidoläge. Grundtanken tror jag dels var att vi skulle inse att vi måste öva upp vår “simkondis” (som tydligen är något annat än god kondition “på land”) och dels att vi förstå att det här med andning under simning inte är så enkelt. I vilket fall var det roligt! Och det ska verkligen bli intressant att se hur fort det går att utveckla simningen. Jag startar kanske inte på noll, men inte alltför långt därifrån.

Första simpasset avklarat! Eller ja, "simpasset".

Första simpasset avklarat! Eller ja, “simpasset”.

Be first to comment